ο ζαμπετάκης και ο…συνάδελφος

waterpolution1383976144

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και οι διάφοροι ειδικοί άρχισαν να σκάνε μύτη, ζητώντας διάφορα, όπως την αναδιοργάνωση π.χ. της ΕΥΕΠ (Ειδ. Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος) και του ΕΦΕΤ. Ένας από αυτούς και ο γνωστός μας antigold Ζαμπετάκης, Επικ. Καθ. Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ. Διαβάστε την ανοικτή επιστολή που έστειλε στον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη.

«Αγαπητέ Συνάδελφε,

(χημικοί και οι 2 μας είμαστε, άρα μου επιτρέπεις να σε προσφωνώ “Συνάδελφο”), ίσως το πιο “καυτό” ζήτημα που καλείσαι να λύσεις άμεσα είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος και ειδικά των υπόγειων υδροφορέων σε Ασωπό (Βοιωτία), Μεσσαπία (Εύβοια) και Σκουριές (Χαλκιδική).

[…] Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η διάλυση της ΕΥΕΠ (Ειδ. Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος). Χωρίς ελέγχους από την ΕΥΕΠ, ο ρυπαίνων πλέον μπορεί να ρυπαίνει ανενόχλητος και η νομοθεσία “ο ρυπαίνων πληρώνει” δεν θα εφαρμοστεί ποτέ! Και το χειρότερο; […] Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να κάνεις άμεσα Συνάδελφε είναι να αναδιοργανώσεις χωρίς χρονοτριβή (και σε συνεργασία με τον κ. Αποστόλου, στο Αγρ. Ανάπτυξης) και με πλήρη αξιοκρατία και διαφάνεια την ΕΥΕΠ και τον ΕΦΕΤ (μιας και αν δεν γίνονται έλεγχοι στα τρόφιμα… θα έχουμε πάντα την μισή εικόνα του προβλήματος) και να προχωρήσεις χωρίς φόβο σε ελέγχους και πρόστιμα!

Το ξέρω πως το έργο σου μόνο εύκολο δεν είναι! Έχεις να παλέψεις με ιδιωτικά συμφέροντα πολύ ισχυρά! Έχεις να παλέψεις και με κρατικά θεριά (βλ. εδώ σχέση ΕΑΒ και εξασθενούς χρωμίου). Ένα όμως να θυμάσαι στην καθημερινή σου πάλη! “Το νερό και το δάσος είναι πιο σημαντικά από το νικέλιο στα Μεσσάπια και το χρυσό στις Σκουριές” !

Καλή Δύναμη, Συνάδελφε! Γιάννης Ζαμπετάκης, Επικ. Καθ. Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ»

 

Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την κάτωθι ανάρτηση στο ίδιο μπλογκ του, (http://environmentfood.blogspot.gr/ ) μια μέρα πριν!!!

 

«Αν αυτό λέγεται νέα κυβέρνηση ελπίδας… εμένα να με χέσ…!

Αν αυτά είναι τα νέα μυαλά που θα αλλάξουν την χώρα, τότε 2 μέρες μετά την κάλπη επιβεβαιώνεται πολύ γοργά το ορθό της επιλογής μου …η ψήφος μου στο ΚΚΕ!

Αν ο Αποστόλου ξέρει από αγροτική παραγωγή και εξωστρέφεια επιχειρήσεων τροφίμων, εγώ είμαι παπάς.

Αν ο γεννηθείς το 1943 καινός υπουργός Παιδείας μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο, τότε εγώ είμαι πυρηνικός φυσικός.

και αν ο Λαφαζάνης με τον Τσιρώνη (που δεν έχουν καμία σχέση απολύτως με το Περιβάλλον) μπορούν να κάνουν κάτι σε #skouries και #asopos… τότε απλά ονειρεύεστε…

ο Τσίπρας αποδεικνύεται λίγος, πολύ λίγος, ελάχιστος με το καλημέρα. Γ.Ζ.»

 

Τι είπατε; ….. Ακριβώς! Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα…..