τα μάθατε;; το “κίνημα” εξέλεξε δημοτική αρχή!

images

Τα μάθατε συμπολίτες; H «Λαϊκή Συνέλευση Μεγάλης Παναγίας» αποφάσισε πως η απόφαση της 20/11/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη σχετικά με την εξορυκτική δραστηριότητα στη Β.Α. Χαλκιδική «δεν καλύπτει τις θέσεις ούτε και τις ανάγκες του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία» για τους παρακάτω λόγους:

1ον Αρχικά, δε λαμβάνει υπόψη την αντικειμενική πραγματικότητα όπως αυτή έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα από τις κυβερνητικές αποφάσεις (;;;).

2ον Αναγνωρίζοντας ότι η υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα (Μαύρες Πέτρες και Ολυμπιάδα) αποτελεί κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας του τόπου, η θέση μας είναι σαφής και εφικτή: συνέχιση της λειτουργίας της υπάρχουσας δραστηριότητας με φθίνουσα πορεία και σταδιακή αποκατάσταση της περιοχής.

3ον Θεωρούμε θλιβερό και ασυνεπές, η εκλεγμένη από το κίνημα Δημοτική αρχή να δηλώνει αναρμόδια και να αποποιείται την όποια ευθύνη αναφορικά με την επένδυση χρυσού.

4ον Θεωρούμε επίσης, ανέφικτο αλλά και χωρίς καμία ουσία ένα διάλογο με την εταιρία όπως και με την ελληνική πολιτεία.

Οι πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εξέλεξαν ένα δημοτικό σχήμα αρωγό στον αγώνα τους που θα πλαισιώνει αυτόν τον αγώνα.

Σιγά, πατριώτες, κάτι δεν έχετε καταλάβει…

Να σας ενημερώσω κατ’ αρχάς πως καμιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι υποχρεωμένη να καλύπτει οποιονδήποτε… Πολύ δε περισσότερο του αυτοαποκαλούμενου «κινήματος ενάντια στα μεταλλεία»…

Δεύτερον, μην ξαναπείτε αυτό το «η εκλεγμένη από το κίνημα Δημοτική αρχή» γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα… Τι εννοείτε; Το antigold «κίνημα» –εσείς δηλαδή–, εξέλεξε δημοτική αρχή, και ως «δική σας», πρέπει να δουλεύει για εσάς και να εξυπηρετεί τους σκοπούς σας; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Αλλά φαίνεται πως κι εσείς ζείτε μέσα στον φανταστικό κόσμο της Ιερισσού, διότι αλλιώς δεν δικαιολογείται μια τόσο τερατώδης πλάνη όπως υποδηλώνεται στην ανακοίνωσή σας με το «οι πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εξέλεξαν ένα δημοτικό σχήμα αρωγό στον αγώνα τους που θα πλαισιώνει αυτόν τον αγώνα»… Πόσο πιο έξω θα μπορούσατε να έχετε πέσει; Το κακό είναι πως τα δημοσιεύετε κι όλας… Μήπως να ρωτάγατε και την ίδια την δημοτική αρχή;

Τέλος, υποθέτω πως δεν έχετε ούτε την παραμικρή υποψία, τι είναι αυτή η «Λαϊκή Συνέλευση»… Ο θεσμός της λαϊκής συνέλευσης σε ένα σύγχρονο, πολυπληθές και μεγάλης έκτασης δημοκρατικό κράτος είναι σε τοπικό επίπεδο ο πυρήνας της δημοκρατίας μόνο αν είναι αντιπροσωπευτική όσον αφορά τον πληθυσμό της πόλης ή χωριού. Αν μαζευόμαστε εμείς οι antigold και κάνουμε «Λαϊκή Συνέλευση», καλύτερα να το ονομάσουμε «Συντονιστικό Μ. Παναγιάς», για να έχει ακριβώς την ίδια σημασία και αξία με τον αντίστοιχο της Ιερισσού… Δηλαδή, καμία απολύτως….