οξυ σε οχηματα μεταλλωρυχων στην ιερισσο

oxi se amaxi ierissos 6

Διαβάζουμε στο politesaristoteli.blogspot πως ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 11 (ολογράφως έντεκα) επιθέσεις με καυστικό οξύ σε ΙΧ  εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ στην Ιερισσό. Πολλά από τα θύματα τα χθεσινών επιθέσεων έχουν ξαναβρεθεί σ’ αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση. Μάλιστα για έναν εργαζόμενο ήταν η 5η συνεχή φορά (!!!) που ο ίδιος ή άλλο μέλος της οικογένειας του πέφτουν θύματα τέτοιου είδους επίθεσης. Μάλιστα μια εξ αυτών των επιθέσεων ήταν και εμπρηστική, καθώς στις 5 Ιουνίου του 2013 είχε προκληθεί έκρηξη από αυτοσχέδιο μηχανισμό στο όχημα του πατέρα του. Στις άλλες τρεις περιπτώσεις ο δράστης ή οι δράστες είχαν πετάξει μπογιές τόσο στο όχημα του μεταλλωρύχου όσο και σε εκείνο που του είχε δοθεί από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων για να μπορεί να μετακινείται, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που είχε υποστεί το δικό του.

Προχθές, πάλι στην Ιερισσό ένας εργαζόμενος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι πήγε στο σπίτι “συνοδεία” ατόμων που κρατούσαν ρόπαλα και τον απειλούσαν για τη ζωή του. (Μήπως άνθρωπέ μου ήθελαν απλά να βεβαιωθούν πως θα φτάσεις ασφαλής σπίτι;).

Να υποθέσω πως όλα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ομόνοια, σύμπνοια, και τα μυαλά στα κάγκελα», της νέας δημοτικής αρχής με έδρα την Ιερισσό;