ρωγμές σε σπίτια και ειδήσεις copy paste

stratonikh-xalkidikhs

Στο παγκόσμιας εμβέλειας έντυπο «ΤΟ ΧΩΝΙ», διαβάζω πως οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών (Αργύρη Ντινόπουλο) και Περιβάλλοντος (Γιάννη Μανιάτη) ερώτηση για τις ρωγμές σε σπίτια, στους δρόμους και σε χώρους μαζικής συνάθροισης της Στρατονίκης, στην ΠΕ Χαλκιδικής. Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ στη ΒΑ Χαλκιδική έχει ως συνέπεια να εμφανιστούν ξανά, μετά το 2002 που τότε την εξόρυξη έκανε η TVX, τα ανησυχητικά φαινόμενα στους δρόμους και στα σπίτια της Στατονίκης. Συγκεκριμένα, ως αποτέλεσμα των τριών εκρήξεων που γίνονται καθημερινά από την εταιρεία στις στοές κάτω από τον οικισμό, έχουν παρατηρηθεί ρωγμές όχι μόνο σε κατοικίες, αλλά και σε χώρους συνάθροισης όπως στην εκκλησία και το δημοτικό σχολείο. Υπό αυτά τα δεδομένα, οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για: α. να σταματήσουν άμεσα οι εκρήξεις αφού θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων, β. να ελεγχθούν τα κτίρια στην Στρατονίκη, ξεκινώντας απ’ αυτά που συγκεντρώνουν καθημερινά πλήθος ατόμων και να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές αποκαταστάσεις με ευθύνη του κράτους και των υπαιτίων».

Περίεργη αίσθηση για την επίκαιρη ενημέρωση έχουν αυτοί εκεί στο ΧΩΝΙ, αφού πανομοιότυπη η «είδηση» έχει εμφανιστεί στις 3 Αυγούστου στο www.902.gr (δες εδώ), αλλά και παλαιότερα έχει αναφερθεί στο Ριζοσπάστη, στις αρχές Ιούλη (δες εδώ)…..

Απλά να σημειώσω πως ούτε το Παρατηρητήριο δεν μιλάει πλέον για ρωγμές στην Στρατονίκη, ούτε αυτός ο ίδιος ο Σάκης Αποστολάκης… Μόνο το ΚΚΕ που έκανε τη δική του «αυτοψία» στις 24 Ιούνη στη Στρατονίκη και βρήκε δικό του, ξεχωριστό από τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα για «αγώνα»…. Συμπέρασμα: Στον «αγώνα» χίλιοι καλοί χωράνε…