τρέλανέ μας…

ergasies-apokatastashs

Ώρες-ώρες το αυτοαποκαλούμενο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», μπορεί να σε τρελάνει με τα γραφόμενά του… Τελευταίο κρούσμα η ανάρτησή του «Nα σας πούμε εμείς «ποιος μας παίρνει το χρυσοφόρο πυρίτη!», της 25ης Ιουλίου.

Σε αυτό το «εμπεριστατωμένο» άρθρο που βρίθει επιχειρημάτων, υποστηρίζεται πως κακώς η Ελληνικός Χρυσός απομακρύνει τα παλιά τέλματα, όπως έχει περιγραφεί στην εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων… Έπρεπε να περιμένει το 2020 που θα κατασκευαστεί η μονάδα για να αρχίσει τη διαδικασία απομάκρυνσης, ώστε να επεξεργάζονται εδώ τα τέλματα… Μέχρι τότε, ας ζούσαμε άλλη μια 10ετία με τα τέλματα της Ολυμπιάδας… δεν έγινε και τίποτα…, λένε οι τιμητές του περιβάλλοντος, αφού τώρα βγαίνουν από αριστερά και υπερασπίζονται τα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου…(!!!)

Ακούστε, ή μάλλον διαβάστε…

«Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Το “Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων” σαφέστατα στηρίζει την προσπάθεια διασφάλισης του μέγιστου δυνατού οφέλους για το Ελληνικό Δημόσιο από οποιαδήποτε δραστηριότητα και φυσικά και από τη μεταλλευτική, εκεί όπου αυτή δεν δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και είναι αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Χαλκιδικής. […] Όπως ορθά επισημαίνει στο άρθρο του ο κ. Τζεφέρης: «Η κατασκευή μεταλλουργικής μονάδας προβλέπεται στον Ν.3220/04 που κύρωσε την μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, αλλά η υλοποίησή της δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα». Εδώ μπαίνουμε στα βαθιά νερά. Ποιος ευθύνεται που δεν έχει κατασκευαστεί η μεταλλουργική μονάδα που προβλέπεται στο Ν.3220/2004;»

Έ, όχι… Ποιος ευθύνεται που δεν έχει κατασκευαστεί η μεταλλουργική μονάδα; Για πες μας… Δεν περνάει από το μυαλό μου…