η κοινωνική πολιτική του τζιτζικώστα…

images

Στους δήμους Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική περιόδευσε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό Αλληλεγγύη Απόστολος Τζιτζικώστας. Κατά τη συνάντησή του με τα μέλη του Σώματος Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας έδωσε έμφαση στις κοινωνικές δράσεις: «Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μη χάσουμε ούτε μία μέρα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύουν τις κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία των επομένων πέντε χρόνων. Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη μαζί και να είστε σίγουροι πως θα την κερδίσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Η διαφορά με μας είναι πως κάνουμε κοινωνικό έργο το οποίο δεν θέλουμε να το διαφημίζουμε, σε αντίθεση με κάποιους άλλους». Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το όνομα Αλληλεγγύη που έχει επιλέξει ο συνδυασμός, αφού δίνει έμφαση στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών μέσω των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έρχονται για πρώτη φορά στην περιοχή μέσω του νέου ΕΣΠΑ, και τόνισε πως δεν θα υπήρχε κανένα νόημα να υποστηρίζονται μόνο τα έργα υποδομής και την ίδια ώρα να καταρρέει η ίδια η ελληνική κοινωνία.

Βλέπουμε πως ο κος Τζιτζικώστας, αν και δεν έχει διατυπώσει καθαρές θέσεις, τουλάχιστον δεν χρησιμοποιεί το θέμα των μεταλλείων ως μέσο ψηφοθηρίας όπως άλλοι συνυποψήφιοί του. Δείχνει να το θεωρεί ελάσσονος σημασίας και κατά την προεκλογική του εκστρατεία αποφεύγει να το θίξει – τουλάχιστον προς το παρόν.

Tέλος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το όνομα Αλληλεγγύη το είχε και μια  ΜΚΟ εκκλησιαστική η οποία τίναξε την μπάνκα της Αρχιεπισκοπής στον αέρα!

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 23/04/2014]