παραγωγή εθελοντών αλά catapa

imgresΜετά τον ντόρο για τους έμμισθους εθελοντές της Χαλκιδικής, η Βελγική οργάνωση CATAPA, η οποία έβαλε και την αρχική αγγελία στο διαδίκτυο, αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και λέει πως απλά συγκρίνει την περίπτωση των Σκουριών με τη Βενεζουέλα… (Για την αγγλόφωνη ανακοίνωση δείτε εδώ).

«Κάποιος που γνωρίζει τη βασική δραστηριότητα της CATAPA, θα καταλάβει ότι το χρυσωρυχείο των Σκουριών και το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί, παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με ορισμένες περιπτώσεις στις χώρες εταίρους της CATAPA (Περού και Βολιβία). Ως εκ τούτου, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον για την CATAPA να εμπλακεί με κάποιο τρόπο στην περίπτωση αυτή. Αυτό δε σημαίνει “διοργανώνοντας διαμαρτυρίες στην Ελλάδα”, αλλά σημαίνει να κάνει ό,τι συνήθως κάνει η CATAPA: έρευνα, ανταλλαγή γνώσεων και δεδομένων σχετικά με θέματα εξόρυξης με άλλους οργανισμούς, στην ιστοσελίδα μας και μέσω άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οργάνωση δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης, οργάνωση διαλέξεων για τις εξορύξεις χρυσού, και τα λοιπά. Όλα αυτά τα κάνουμε με την απαραίτητη αίσθηση αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας».

Μέσα σε όλα τα άλλα όμως αναφέρει και τα εξής:

«Η διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού σχετικά με εξορυκτικά θέματα, η παρακολούθηση της ειδησεογραφίας γενικά σε σχέση με τις εξορυκτικές δραστηριότητες και ειδικά στο θέμα των Σκουριών, η βοήθεια στην οργάνωση της περιοδείας τεσσάρων Βολιβιανών ομιλητών στη Flanders, είναι παραδείγματα των καθηκόντων της εθελόντριας. Η εθελόντρια δε θα παράγει υλικό για τα ελληνικά σχολεία, ούτε θα προετοιμάσει και οργανώσει δράσεις ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Ελλάδα».

Καλοί καραγκιόζηδες είστε κι εσείς… Η εθελόντρια δεν θα παράγει υλικό για τα ελληνικά σχολεία, ούτε θα προετοιμάσει και οργανώσει δράσεις ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Ελλάδα… Όλα αυτά θα τα κάνει εκτός Ελλάδας για να δυσφημίσει τη χώρα παγκοσμίως… Μπράβο, ρε… ωραία το δικαιολογήσατε!!! Μήπως καλύτερα να μη βγάζατε ανακοίνωση;