ανοικτή επιστολή προς υποψήφιο δήμαρχο

url

Δημοσιεύουμε ανοικτή επιστολή κατοίκου της περιοχής προς τον υποψήφιο Δήμαρχο κο Μίχο, η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τοπικό blog, και νομίζουμε ότι κάθε σχόλιο από τη μεριά μας, θα ήταν απλά περιττό…

«Όλη η υφήλιος γνωρίζει πως για να υπάρχει ανάπτυξη, χρειάζονται οι επενδύσεις και ειδικά στην εποχή της κρίσης που είναι δύσκολες οι συγκυρίες, στην παγκόσμια οικονομία.

Δυστυχώς στους κατοίκους της βορείου Χαλκιδικής και ενώ τα κρούσματα  αντιδράσεων έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό, έλαχε ο κύριος Μίχος! Ο κ. Μίχος που ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογή του, με αποτέλεσμα να αδιαφορεί για την  περιβαλλοντική Μελέτη που υπερκαλύπτει τόσο τις εθνικές όσο και τις διεθνείς προδιαγραφές.

Ο κ. Μίχος που αποφάσισε μαζί με τους αντιδρώντες που πάντα λειτουργούν εκβιαστικά να αποτρέψει τη μεταλλευτική επένδυση, αδιαφορώντας για τις δουλειές και τα λεφτά που πέφτουν στην περιοχή.

Αυτό είναι το όραμα σου;

Φαίνεται χρειάζεται πολύ φαντασία και θράσος προκειμένου να στερήσεις το χαμόγελο και την ελπίδα από τις οικογένειες των μεταλλωρύχων. Λυπάμαι που θα απογοητευτείς αλλά το αναμενόμενο αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει γιατί αυτό είναι ακατανόητο και έξω από τη λογική.

Και κάτι ακόμα κ. Μίχο. Για να υπάρξει πρωτογενής τομέας, δηλαδή να καρπίσει η γη, χρειάζεται και ευλογημένος τόπος (που εξαρτάται κυρίως από το κλίμα). Όλα τα υπόλοιπα μπορεί κάποιος να τα βελτιώσει. Αλλά δυστυχώς στα μέρη μας, έχουμε 8 μήνες χειμώνα και 4 κρύο που κάνει την γεωργία και την κτηνοτροφία ασύμφορη.

Ελπίζω κύριε Μίχο, αν καταφέρεις να πάρεις το δημοτικό αξίωμα του Δήμου Αριστοτέλη να μην προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις τις προσδοκίες των αντιδρώντων, αλλά να αγωνιστείς για την ενότητα και την αλληλεγγύη που θα έρθει μόνο με τη συνύπαρξη και της μεταλλευτικής δραστηριότητας που δίνει ανάσα στην περιοχή μας.

Διαφορετικά κ. Μίχο, θα μας βρεις απέναντι σου, γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για εργασία και το κόστος θα είναι μεγάλο αν στηρίξεις τις βλακώδεις διεκδικήσεις ή μάλλον το φανταστικό κόσμο των αντιδρώντων που δεν έχει όρια.

 Ευχαριστώ

Νίκος Γαλάνης ,Αγροτοκτηνοτρόφος, Μεταλλωρύχος