τον άγγιξε το ….κίνημα

imgres

[ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ, 08-020-2014]

Ξαναμίλησε ο Κρίτων… Ο Κρίτων Αρσένης, λέμε… Ο Ταρζάν του ευρωκοινοβουλίου φλερτάρει ανοικτά με ΣΥΡΙΖΑ… Δήλωσε πως «είναι τιμή για την Ελλάδα να έχει Έλληνα υποψήφιο πρόεδρο της Επιτροπής. Αυτό το νιώθουν όλοι οι πολίτες διακομματικά…». Αλήθεια που το είδε αυτό; Και για τις επερχόμενες εκλογές δήλωσε πως «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στην κοινωνία έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύντομα στην κυβέρνηση […] Όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας θα σταθούν στο πλευρό μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μένει πιστή στις αρχές της»… Ο άνθρωπος μιλάει κάθε εξάμηνο και αν… Γιατί τόσες δηλώσεις τον τελευταίο καιρό;

Α, και ξέρετε από τι πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον; Ακούστε: «…θα δοκιμασθούν οι αντιστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε επιλογές που στο παρελθόν ήταν απορριπτέες. Αυτές μπορεί να αφορούν τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος από επενδύσεις στον τουρισμό και άλλες οικονομικές δραστηριότητες». Εμπρός αδέλφια, να προστατεύσουμε το περιβάλλον από επενδύσεις στον τουρισμό και άλλες οικονομικές δραστηριότητες

Αλλά οι δηλώσεις είχαν και συνέχεια: «Το κίνημα των Σκουριών με αγγίζει προσωπικά. Μια ολόκληρη κοινωνία, διαγενεακά και διακομματικά, ρισκάρει την προσωπική της ελευθερία και ηρεμία προκειμένου να υπερασπιστεί το δάσος, το νερό, τον αέρα. […]. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι όσο πιο αγνή είναι η ιδεολογία που πρεσβεύεις τόσο πιο σκληρή η κριτική που δέχεσαι με την παραμικρή παρέκκλιση. Είναι μια πρόκληση για κάθε ιδεολόγο»….

Πρώτον αυτό το διαγενεακά είναι μεγαλειώδης μπαρούφα. Εδώ και 4500 χρόνια υπάρχει μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή… για ποια γενιά μιλάει ο Κρίτων; Αυτή την μελλοντική του Συριζα; Επίσης που το βλέπει το διακομματικά… να μας το πει κι αυτό!

Για την προσωπική ελευθερία θα συμφωνήσουμε κι εμείς. Όσοι κάνουν ζημιά στο δάσος με φωτιές και εμπρηστικές επιθέσεις είναι προφανές ότι ρισκάρουν την προσωπική τους ελευθερία!