ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία…

IMG_0981

Πρόβλημα έχει και η Ελευθεροτυπία στο σημερινό της φύλλο με τον δρόμο που ασφαλτοστρώθηκε στη θέση του δασικού δρόμου που οδηγούσε στο εργοτάξιο των Σκουριών. Ψάχνω για υπογραφή Σάκη Αποστολάκη στο άρθρο, αλλά δεν βλέπω… Ίσως ο Σάκης συνεχίσει τον «αγώνα» του ανώνυμα…

Από το δρόμο αυτό θα διέρχονται καθημερινά τα φορτηγά της Ελληνικός Χρυσός. (Αν δεν διερχόντουσαν γιατί να στρωθεί ο δρόμος άραγε;). Σύμφωνα με την καταγγελία του Τόλη Παπαγεωργίου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, σαν σκοπός της κατασκευής αυτού του δρόμου, στην εγκεκριμένη Τεχνική Έκθεση της Ελληνικός Χρυσός εμφανίζεται η ορθή διαχείριση και προστασία του δάσους , η προστασία από τις πυρκαγιές, η ανάπτυξη της δασικής αναψυχής και του δασικού περιηγητισμού σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. Ενώ ο πραγματικός σκοπός, δηλαδή η εξυπηρέτηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Σκουριών, εμφανίζεται σαν δευτερεύων σκοπός, μετά τη δασική αναψυχή και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Σιγά κε Παπαγεωργίου… Δηλαδή η μία χρήση αποκλείει την άλλη; Και όλες αυτές οι χρήσεις θα εξυπηρετούντο καλύτερα αν ο δρόμος ήταν π.χ. χωματόδρομος και στενός; Κάποια πράγματα δεν τα δέχεται και η κοινή λογική… Αφού την κατασκευή του δρόμου ενέκρινε η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, και το Δασαρχείο Αρναίας επέβλεψε την κατασκευή του, ποιο είναι το πρόβλημα; Να γίνεται προεκλογικός ντόρος; Η καταγγελία θυμίζει την περίπτωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Αφού εγκρίθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και από το ΣτΕ, το Παρατηρητήριο εξακολουθούσε να την θεωρεί παράνομη! Ε, να βάζουμε τον κο Παπαγεωργίου να κρίνει τις μελέτες από σήμερα….