ψυχούλα ο Σάββας…

Η Φυλλάδα των Συντακτών, προφανώς μη έχοντας επαρκή ύλη να γεμίσει τις σελίδες της, δημοσιεύει μια επιστολή με υπογραφή Ιωακειμίδης Ε. Σάββας, νομικός. Η επιστολή είναι γραμμένη σε ανεκδιήγητη καθαρεύουσα και είναι τύπου «εφ’ όλης της ύλης», αφού ο Σάββας προσπαθεί με παραπομπές σε άρθρα του ποινικού κώδικα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Για να καταλάβετε τι εννοώ, διαβάστε μερικά σύντομα αποσπάσματα από το παραλήρημα:

«Όταν προέχον στοιχείο της Ένωσης είναι οι προσωπικές σχέσεις των μερών (π.χ. φίλοι, ομοχώριοι, συγγενείς) που ενώνονται περιστασιακώς λχ. για τη διάπραξη δολιοφθορών, ομιλούμε περί πλημμεληματικής συμμορίας (άρθρο 187 παρ. 3 ΠΚ). Ωσαύτως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα του εμπρησμού (264 εδ. Π.Κ.) στην πρώτη μορφή διότι απαιτεί δυνητικό κοινό κίνδυνο για άνθρωπο, λ.χ. έστω έναν περαστικό πλην εκείνων κατά των οποίων στρέφεται υποτίθεται ο δράστης με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Όμως εν όψει των συνθηκών τέλεσης ή κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων (νύκτα, απόκρημνη περιοχή) τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει, μη αρκούσης της εντελώς αφηρημένης προς τούτο δυνατότητος. Μη συντρεχούσης και της δευτέρας μορφής του εμπρησμού (άρθρο 264 εδ. β’ Π.Κ) με δυνητικό κοινό κίνδυνο για αόριστο αριθμό πραγμάτων που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες και όχι στην ίδια εταιρεία, η κατηγορία μεταπίπτει σε πλημμελημματική διά πυρός φθορά (άρθρο 382 παρ. 2 εδ. γ’ Π.Κ).»

Υπάρχει όμως και καλύτερο….

«Η περίπτωση της Χαλκιδικής πρέπει να ιδωθεί ως υπόδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει ο ελληνικός λαός έναντι μιας διαδικασίας γενικευμένης εκποίησης, αληθώς ειπείν δωρεάς δημοσίας περιουσίας σε ξένους και ντόπια συμφέροντα του επιχειρηματικού υποκόσμου, με στόχο τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο στερούμενο δημόσιας υποδομής. Επειδή τόσο η σύναψη όσο και η εφαρμογή της διεθνούς δανειακής συμβάσεως και των μνημονίων συνιστούν πράξεις εσχάτης προδοσίας (134 2α’ γ’ τρόπος τέλεσης Π.Κ) ενεργοποιείται το καθήκον των Ελλήνων εις την διά παντός μέσον αντίσταση (120 παρ. 4Σ). Συγχρόνως αναστέλλεται η παραγραφή (άρθρο 120 παρ. 3Σ) των αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων».

Φτάνουν αυτά ή θέλετε και την αποφώνηση;

«Σημειούται τέλος ότι προ των προ φυλακισθέντων αγωνιστών της Ιερισσού όπως και παντός ετέρου υπέρ της πατρίδος αγωνιζομένου ευλαβώς υποκλίνομαι. Ιωακειμίδης Ε. Σάββας, νομικός Μ.Δ. Ποινικού Δικαίου, υπ. διδάκτωρ Νομικής Σχολής Αθηνών, Πάτρα».

Άντε Σάββα μου, να πάρεις το ρημάδι το διδακτορικό σου, να πιάσεις κανένα καλό πόστο, μη χάσει το ποινικό Δίκαιο τέτοιο κελεπούρι…