ρε συ τόλη…συγκινήθκαμαν!

Ο Τόλης- Τόλης Παπαγεωργίου, του antigold, παρατηρητηρίου κλπ κλπ,  μηνύει τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα γιατί του σπίλωσε την υπόληψη όταν τον φωτογράφισε σαν υποκινητή των επεισοδίων στην Ιερισσό. Η μήνυση βέβαια βγάζει γέλιο  από την αρχή:

Κύριε Εισαγγελέα, Ο εγκαλών είμαι πολιτικός μηχανικός με μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία άνω των 40 ετών,

[ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;]  

μεσούσης της οποίας διετέλεσα και πρόεδρος των Διπλωματούχων Μηχανικών Θεσσαλονίκης

[ΠΑΛΙ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;],

ενώ έχω υπηρετήσει τα κοινά με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου στον πρώην Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου την τετραετία 2007-2010

 [ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ…].

Από αγάπη για τον τόπο μου, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στον μη-βίαιο αγώνα

[ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ]

 ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες για την ανάκτηση χρυσού σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα και κυρίως στην πατρίδα μου τη Χαλκιδική, ενώ είμαι ένας από τους πολίτες που προσέφυγαν κατ’ επανάληψη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των επενδύσεων εξόρυξης χρυσού και της καταστροφής των δασών της Β. Χαλκιδικής και δικαιώθηκαν από τις αποφάσεις του

[ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ;]

ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΜΗ-ΒΙΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΕΥΡΕΩΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ: ΑΝ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ…

  • «Όταν, λοιπόν, υπήρχε γεωτρύπανο σε μας, πηγαίναμε και το καίγαμε!…  …Δεν δούλεψε γεωτρύπανο σε μας! Όλα τα κάψαμε και τα ανατινάξαμε!…»
  • «…Όταν ξεκινήσει γεωτρύπανο να δουλεύει στις Σάπες ή στο Πέραμα, πρέπει εμείς να είμαστε εκεί! Και θα συνειδητοποιήσουν τότε ότι πρέπει να κάνουν κάτι: να φωνάξουνε τα ΜΑΤ. Και από τη στιγμή που θα ‘ρθουνε μονάδες των ΜΑΤ σ’ εκείνο τον χώρο, το παιγνίδι το ‘χουνε χάσει! Πρέπει, δηλαδή, να προκαλέσουμε τα ΜΑΤ να ‘ρθουν εκεί πάνω!…»
  • «Θα τους εμποδίσουμε με κάθε θυσία. Ανεβαίνουμε ήδη κατά ομάδες για να ελέγχουμε τι γίνεται, αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί».
  • «Όσο με βαστούν οι δυνάμεις μου, εγώ θα παλεύω επάνω στο βουνό. Και όταν χρειαστεί, θα παλέψω και με τρόπο παράνομο», «…Εχτές, ο Βαγγέλης ο Λαμπάκης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, είπε στους κατοίκους της περιοχής: “αν δεν το καταλάβατε, κηρύχτηκε ο πόλεμος”. Εγώ λοιπόν σας καλώ σε ανταρτοπόλεμο! Από αύριο το πρωί, με πρώτον εμένα…».
  • «Μιλήσαμε με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί και τους δώσαμε μια διορία έως την Τετάρτη το μεσημέρι, για να δούμε ης άδειες της εταιρίας, κάτι που ζητάμε όλο τον τελευταίο καιρό. Τους θέσαμε προ των ευθυνών τους και τους ενημερώσαμε πως από κει και πέρα δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί»,
  • «δεν μας νοιάζει αν έχουμε θύματα και παιδιά, αρκεί να μη γίνει η επένδυση για τον χρυσό»

Μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος;