good-bye Rebecca…

Screen Shot 2013-06-17 at 12.02.13 μ.μ.
Το μέγιστο προβληματισμό της κατέγραψε σε τιτίβισμα της χθες το μεσημέρι η συμπρόεδρος των οικολόγων – πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο Ρεμπέκα Χάρμς, φεύγοντας από την Αρναία και τη συνάντηση που είχε με αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής και εργαζόμενους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και πηγαίνοντας στο επόμενο ραντεβού της, που ήταν προγραμματισμένο με το τοπικό συντονιστικό της Ιερισσού.
Η κ. Χαρμς έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter:

“On the road with Thessaloniki # Greens to the gold mines of the region. Question of the day: to whom belongs the #gold of Aristoteles?”

Μετάφραση: “Πηγαίνοντας στο μεταλλείο χρυσού της περιοχής με τους πράσινους της Θεσσαλονίκης. Το ερώτημα της ημέρας: Σε ποιόν ανήκει ο χρυσός του Αριστοτέλη?” 

 

Από τον τρόπο που διατυπώνει το σχόλιο – ερώτημα της, η πράσινη ευρωβουλευτίνα φαίνεται πως τα όσα πληροφορήθηκε από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των Μαδεμοχωρίων αλλά και τους εκπροσώπους των μεταλλωρύχων για το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας, που έχουν επιβάλει οι δήθεν οικολόγοι της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά και οι τεχνικές λεπτομέρειες της επένδυσης, που προβλέπονται στη ΜΠΕ του έργου και έχουν την έγκριση της πολιτείας, αλλά και του ΣτΕ ήταν παντελώς άγνωστα προς εκείνη.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ