Γαλάζια Σημαία και στα Μεταλλεία!

Megali-Ammos

Ο Δήμος Αριστοτέλη διακρίθηκε ως:

1ος Δήμος στη Χαλκιδική και 4ος σε όλη την Ελλάδα για το 2013  με 14 Γαλάζιες Σημαίες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2013. Με 393  βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Ο Δήμος Αριστοτέλη, οποίος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», βραβεύθηκε και για τις 14 ακτές για τις οποίες κατατέθηκαν υποψηφιότητες, γεγονός που τον κατατάσσει 1ο Δήμο στη Χαλκιδική και 4ο σε όλη την Ελλάδα, μετά τους Δήμους Κέρκυρας, Αγίου Νικολάου Κρήτης και Ρόδου.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται και τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Οι ακτές του Δήμου Αριστοτέλη, οι οποίες βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

1. Ιερισσός/Δηµοτική 1 (Κάμπινγκ Ιερισσός)
2. Ιερισσός/Δηµοτική 2 (Beach Bar Summer Kozi)
3. Ιερισσός/Δηµοτική 3 (Beach Bar Reload)
4. Καµπούδι 1 (Ξενοδοχείο Άκραθως)
5. Καµπούδι 2 (Ξενοδοχείο Θεοξένια)
6. Καµπούδι 3 (Ξενοδοχείο Ακτή)
7. Ουρανούπολη 1 (Ξενοδοχείο Ξενία)
8. Ουρανούπολη 2 (Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον)
9. Ουρανούπολη 3 (Ξενοδοχείο Αριστοτέλης)
10. Άγιος Παύλος (Ξενοδοχείο Αλέξανδρος)
11. Κάμπος
12. Αμμουλιανή – Πόρτο Άγιο
13. Νέα Ρόδα 2 (Beach Bar Ξέρξης)
14. Στρατώνι (Beach Bar Paraty)

 

Η βράβευση των ακτών του Δήμου Αριστοτέλη για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής και συνδέεται με μια σειρά δράσεων που υλοποιεί για την ανάδειξη του Δήμου Αριστοτέλη σε ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Η διάκριση αυτή αποτελεί συνέπεια της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται τόσο από πλευράς του Δήμου όσο και από πλευράς των επαγγελματιών και των φορέων τουρισμού της περιοχής.

Η πλήρωση των αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με την καθαριότητα των θαλασσών και ακτών μας, την οργάνωση των ακτών, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία της φύσης, προϋποθέτουν καλά συντονισμένες και σχεδιασμένες ενέργειες.

Ο Δήμος Αριστοτέλη απέδειξε ότι με συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια, μπορεί να αναδειχθεί σε έναν τουριστικό προορισμό, ο οποίος μπορεί να συναγωνιστεί επάξια Δήμους με μεγάλη τουριστική παράδοση και επισκεψιμότητα και να αποτελέσει ιδανικό τουριστικό προορισμό.