antigold παραλήρημα

7945258578_642d34eda7Ένα ακόμη antigold παραλήρημα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, χημικού μηχανικού και παθιασμένου μέλους του «κινήματος» Νίκου Μοσχούδη απολαύσαμε σήμερα στην ΑΥΓΗ… Δεν θα ήθελα να σας κουράσω αλλά μερικά σημεία αξίζουν τον κόπο να τα επισημάνουμε, όπως αυτό που ο Μοσχούδης καλεί την κυβέρνηση να κάνει κάτι διότι:

«Η συνέχιση αυτής της κατάστασης εγκυμονεί δύο σοβαρούς πολιτικούς κινδύνους:

1. Να κατισχύσει στην πράξη, πέρα από διακηρύξεις και προθέσεις, το νεοφιλελεύθερο πρότυπο ανάπτυξης που δεν σέβεται τίποτα, περιβάλλον, άνθρωπο, κοινωνία, δημόσιο συμφέρον. Ήδη οι νεοφιλελεύθεροι υπέρμαχοι της αποικιακού τύπου «επένδυσης» των Σκουριών την προβάλλουν σαν πρότυπο ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

2. Να μείνει αλώβητη η εγχώρια διαπλοκή, ώστε να συνεχίσει να απεργάζεται «παρενθέσεις» και να ελπίζει σε νέο γύρο ρεβανσισμού, αφού η «επένδυση» των Σκουριών είναι βασικός της πυλώνας (φυσικά με τη συνδρομή των ΜΜΕ και του υπηρετικού πολιτικού προσωπικού).»

Καλό, ε; Εμπρός όλοι μαζί να πολεμήσουμε το «νεοφιλελεύθερο πρότυπο ανάπτυξης», και να προωθήσουμε, το άλλο, αυτό που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ… Το τίποτα, τη μηδενική ανάπτυξη με παράλληλο κρατικό υδροκεφαλισμό… Ελάτε να γυρίσουμε μερικές δεκαετίες πίσω… με 100% κρατικά ΟΤΕ, ΔΕΗ…. Σε λίγο θα ξαναστήσουν και την πάλαι ποτέ κραταιά κρατική …Ολυμπιακή!!!

Και προσέξτε: Οι Σκουριές είναι πυλώνας της εγχώριας διαπλοκής!!! Κοίτα ποιος μιλάει… Αυτοί που έκαναν τις Σκουριές σημαία ενός ψευδεπίγραφου προεκλογικού αγώνα που στηρίχθηκε πάνω σε μια χούφτα καθαρίστριες (που κάποιες προσλήφθηκαν και ως γραμματείς!!!), σε απολυμένους σχολικούς φύλακες (πού ακόμα το παλεύουν με μετατάξεις και αγωγές), και στις Σκουριές για να στηριχτεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και να χαϊδευτούν τα αυτιά κάποιων αριστεριζόντων οικολόγων.

Αλλά προτείνει και λύσεις ο Μοσχούδης…. Ιδού μερικές:

  • Ο ρόλος των δήμων και των τοπικών κοινωνιών να γίνει αποφασιστικός και όχι μόνο γνωμοδοτικός στον τρόπο ανάπτυξης των περιοχών τους, πράγμα που πρέπει να διασφαλιστεί από την αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. (Κάτοικοι και κινήματα über alles)
  • Να γίνει άμεση ανακοπή της καταστροφής στο υποέργο των Σκουριών με ανάκληση των νόθων αδειών και ακύρωση των φωτογραφικών (ν)τροπολογιών που «νομιμοποίησαν» τις αυθαιρεσίες της Ελληνικός Χρυσός. (νόθες άδειες;;;; Τι εννοεί ο ποιητής;)
  • Να εφαρμοστεί άμεσα η νομιμότητα στα υπόλοιπα υποέργα της «επένδυσης» των Σκουριών (με αρχή τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα βάσει των βεβαιώσεων παράβασης). (Μην ξεχνάμε τα πρόστιμα… Το είπε και η Ιγγλέζη, «χρειαζόμαστε τα λεφτά»… Μόνο που για να βάλεις πρόστιμα πρέπει να στοιχειοθετήσεις και τις παραβάσεις…)
  • Να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες ερευνητικές γεωτρήσεις στους υπόλοιπους μεταλλευτικούς στόχους της περιοχής των Σκουριών, που δηλητηριάζουν τα υπόγεια νερά. (Δηλητηριάζουν τα νερά οι ερευνητικές γεωτρήσεις; Να κι ένα καινούργιο…)
  • Να ενταχθεί το πρόβλημα των Σκουριών στο παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα για παραγωγική ανασυγκρότηση και πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. (Ώπα!!! Να και το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ… Δια πάσαν νόσον και πάσα μαλακίαν… Όλα θα τα διορθώσει τα κακώς κείμενα…)
  • Να προχωρήσει η ανάκληση της έωλης ΚΥΑ ΕΠΟ και στη συνέχεια η αναστροφή της σκανδαλώδους σύμβασης παραχώρησης στην Ελληνικός Χρυσός. (Μπήκαμε στην ουσία… Ανάκληση της εγκεκριμένης ΕΠΟ ζητούν από την αρχή όλοι οι φωνασκούντες antigold… Παρατηρητήριο, Ιγγλέζη, SOS Χαλκιδική…)
  • Να αποδοθούν ευθύνες για την έγκριση ανυπόστατων όρων και την έκδοση πλημμελών αδειών για την Ελληνικός Χρυσός. (Άντε πάλι με τις «πλημμελείς άδειες»…)
  • Να διασφαλιστεί και να επεκταθεί η εργασία στην περιοχή των Σκουριών, με ταυτόχρονη αποκατάσταση του περιβάλλοντος και σταδιακό αποχαρακτηρισμό της περιοχής από μεταλλευτική. (Τώρα εντάξει, ησύχασα… Να υποθέσω με κίτρινα φασολάκια, ή με το έτος Αριστοτέλη, 2016;;;)

Ειλικρινά μερικές στιγμές αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν στον ίδιο κόσμο που ζούμε κι εμείς…