καζάνι που βράζει οι σκουριές…

DCIM100MEDIA

Απογοητευμένοι από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, οι αντιδρώντες στην επένδυση. Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη απογοήτευση και αναστάτωση.

«Παύουμε να περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λύση στο θέμα της επένδυσης. Είχαμε μείνει στην άκρη όλον αυτόν τον καιρό, σαν καλά παιδιά, τώρα όμως ο πρωθυπουργός έκανε… τούμπα. Είχε πει “25 Ιανουαρίου βγαίνουμε, 26 σταματά η επένδυση”. Αυτά ξέραμε εμείς»…

σημειώνει το μέλος του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων Ακάνθου κατά της μεταλλουργίας χρυσού Γιάννης Βερβερίδης. «Αυτός που ακούσαμε δεν ήταν ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας. Ήταν ένας εκπρόσωπος της Eldorado Gold, όπως οι άλλοι. Είμαστε πολύ πικραμένοι. Εμείς δεν φερόμαστε εκδικητικά, τον τόπο μας θέλουμε να σώσουμε. Εκείνος είπε ότι είμαστε εκδικητικοί προς τους εργαζομένους τόνισε».

Με καζάνι που βράζει μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η βορειοανατολική Χαλκιδική, αφού δεν μπορεί να… χωνέψει όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές σε πρόσφατη συνέντευξή του. Οι κάτοικοι, που περίμεναν μια σαφή στάση κατά της μεταλλουργίας χρυσού και, αντί αυτής, άκουσαν τα περί του δικαίου των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός , είναι πλέον ξεσηκωμένοι και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα ηρεμίας. Μάλιστα, μία από τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, στην οποία θα κληθούν τόσο η δημοτική Αρχή όσο και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. Σίγουρη θεωρείται σε πρώτη φάση μια άνοδος στον Κάκαβο, για να διαδηλώσουν οι αντιδρώντες στην επένδυση τη δυσφορία τους για την κωλοτούμπα , όπως τη χαρακτηρίζουν, του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο… μενού των κινητοποιήσεων παίζουν από κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μέχρι κατασκήνωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 03/08/2015