πιο συριζα…πεθαίνεις!

flatline

Ο… παγκοσμίου φήμης ιστότοπος http://rproject.gr/, αυτοπροσδιορίζεται ως εξής: «Το «Rproject» φιλοδοξεί να συμβάλει στη συγκρότηση της αναγκαίας αριστερής, ριζοσπαστικής γραμμής και φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη δυνατή συσπείρωση οργανωμένων δυνάμεων, τάσεων, αλλά και μεμονωμένων συντρόφων/σών που συμμερίζονται αυτή την αναγκαιότητα.»

Εδώ λοιπόν, σε αυτό το λίκνο της αγωνιστικότητας, έδωσε συνέντευξη ο Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος υπογράφει ως «Ομότιμος καθηγητής Εδαφολογίας Α.Π.Θ., ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής»!!! (Δεν είναι πλάκα, αλήθεια, Ομότιμος….). Ο Ομότιμος-ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, λοιπόν, σε άρθρο συνέντευξη με τον εύγλωττο τίτλο «Άμεση και οριστική ακύρωση της εξόρυξης χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική», απάντησε σε… τυχαίες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, όπως αυτή:

«Το προηγούμενο διάστημα είδαμε τους εκβιασμούς της εταιρείας να κλιμακώνονται, να εξαπολύεται συντονισμένη προπαγάνδα μέσω των κατεστημένων ΜΜΕ, αλλά κυρίως να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως πολιορκητικό κριό, πυροδοτώντας παράλληλα και τν κοινωνικό αυτοματισμό στην περιοχή. Ποια είναι η στάση του κινήματος και πως εκτιμάτε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση;»

Οι απαντήσεις βέβαια ήταν αντίστοιχα του (αναμενόμενου) τύπου:

«Η κυβέρνηση έχει πάρει κάποια μέτρα – που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα τολμηρά και αποφασιστικά -, από την άλλη όμως η εταιρεία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Έτσι, στους ανθρώπους του κινήματος μπορεί να διακρίνει κανείς διάφορα συναισθήματα, σκέψεις ή προτάσεις για δράση. Από την παραίτηση και την απογοήτευση –  με τη σκέψη όλοι ίδιοι είναι -, μέχρι την επιθυμία για καθημερινή κινητοποίηση αλλά και την υπομονή και ελπίδα για αίσιο τέλος του ιδιαίτερα σοβαρού αυτού προβλήματος. Νομίζω λοιπόν ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και ενθαρρυντικό για το κίνημα η έντονη και συνεχής στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόχρονη αναφορά και στους εργαζόμενους της εταιρείας, ότι η λύση περιλαμβάνει και αυτούς».

Αλήθεια… Αν δεν το πιστεύετε μέχρι που μπορεί να φτάσει ο κομματικός φανατισμός, διαβάστε εδώ.