το αληθινό πρόσωπο των anti

theatro-ithopoioi-maskes

Θα παρακαλούσα όλους τους αναγνώστες αυτού του μπλόγκ να διαβάσουν εδώ την εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση της «Επιτροπής αγώνα Μ. Παναγιάς ενάντια στην εξόρυξη χρυσού», με ημερομηνία 5/05/2015.

Θα καταλάβετε τότε ποιοι είναι όλοι αυτοί που διαλαλούν αριστερά και δεξιά «εμείς δεν είμαστε εναντίον των εργαζόμενων»«εμείς με την εταιρεία τα έχουμε…». Είναι τόσο ανεγκέφαλοι που αυτοαναιρούνται βρίζοντας τους εργαζόμενους, με μικροπρέπεια, κακοήθεια και έναν υποβόσκοντα εργασιακό ρατσισμό.

Διαβάστε ένα δείγμα:

« [οι εργαζόμενοι] Άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως “τίμιοι νοικοκυραίοι”, “φιλήσυχοι πολίτες” και μέλη της “αγωνιζόμενης εργατικής τάξης” με έναρξη εργασιακής σχέσης και ονείρου ζωής την 20η Μαρτίου του 2012. Δηλαδή με πρόσληψη την ημέρα της επίθεσης, και για την επίθεση, στο φυλάκιο αγώνα στις Σκουριές (400 δήθεν εργαζόμενοι, ωρυόμενοι ενάντια σε 40 άνδρες και γυναίκες, υπερασπίζονταν το δικαίωμα στην εργασία σε ένα εργοτάξιο που απλά δεν υπήρχε, το περιβόητο δάσος των Σκουριών. Εκείνη τη μέρα, από την κοινωνικά ευαίσθητη Eldorado, προσλήφθηκαν 150 “νέοι εργαζόμενοι” για να μπεκροπίνουν και να κατουράνε, μέχρι προ τινός χωρίς αντικείμενο εργασίας, ένα πανέμορφο δάσος).

Άνθρωποι που κλαίγονται χωρίς τσίπα για τις χαμένες δήθεν θέσεις εργασίας στην υλοτομία του “Σωματείου Σκουριές 2012”, του σωματείου που υφαρπάζει, μέσω Eldorado και αστυνομικής προστασίας, την πραγματική δουλειά και καταδικάζει τις πραγματικές προοπτικές ενός από τους αρχαιότερους και δυναμικότερους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής, του Δασικού συνεταιρισμού Μ. Παναγίας με έτος ιδρύσεως το 1932 και όχι τη μέρα της κερκόπορτας.»

Μια ερώτηση: Αφού το Σωματείο Δασεργατών «Σκουριές 2012» υφαρπάζει τη δουλειά του «παραδοσιακού» δασικού συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς, γιατί ο τελευταίος αρνήθηκε τη δουλειά όταν του προτάθηκε;

Κι άλλη μία… Ακόμα δεν είδαμε την μήνυση του «θύματος» του «ξυλοδαρμού του αγωνιστή» στη Μ. Παναγιά από «τραμπούκους εργαζόμενους»… Τι περιμένει; Να ωριμάσει το θέμα; Μήπως ήταν απλά ένας ακόμα τσαμπουκάς μεταξύ συγχωριανών που ήπιαν παραπάνω απ’ όσο έπρεπε; Μήπως θα μπορούσε το ίδιο σκηνικό να αφορούσε π.χ. διαφωνίες για τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, ή τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;