βρέθηκε ο διευθυντής πολεοδομίας αρναίας! (λήξη silver alert!)

40318C00-EZMCY

Διαβάζουμε στο μπλογκ politesaristoteli.blogspot.gr πως μια ευχάριστη όσο και απρόσμενη έκπληξη περίμενε χθες, Δευτέρα το πρωί τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας. Πήγαν στην πολεοδομία Αρναίας νωρίς το πρωί και βρήκαν τον διευθυντή της υπηρεσίας στη θέση του(!).

Οι εργαζόμενοι που επί δύο σχεδόν εβδομάδες τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα, μόλις τον αντίκρισαν, πήραν την ευκαιρία και τον ρώτησαν που οφείλεται η καθυστέρηση στην χορήγηση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών, για ένα φάκελο που βρίσκεται στα συρτάρια της υπηρεσίας του από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και βάση της νομοθεσίας έπρεπε να εγκριθεί μέσα σε 2 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της πολεοδομίας έδειξε μεν κατανόηση στην ανησυχία των εργαζομένων, επικαλέστηκε δε τις υπηρεσιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως για παράδειγμα προηγηθέντα πρωτόκολλα, αυτοψίες, υποστελέχωση υπηρεσίας και άδειες προσωπικού. Επιπλέον, ο πολεοδόμος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο εναγώνιο ερώτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων σε πόσο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί το ζήτημα της χορήγησης άδειας.

Οι εργαζόμενοι σεβάστηκαν τις απόψεις των διευθυντή της πολεοδομίας. Πριν αποχωρήσουν από το γραφείο του, τον κάλεσαν να προχωρήσει το θέμα χωρίς άλλες καθυστερήσεις από τη στιγμή που ο φάκελος της αδειοδότησης είναι πλήρης, καθώς εκτός από τη διασφάλιση των υπαρχόντων 1.900 θέσεων εργασίας, η αδειοδότηση θα ανοίξει το δρόμο για ακόμη 350 θέσεις σε άμεσο χρόνο και άλλες 650 μέχρι το τέλος του 2015.