η ιγγλέζη και τα πρόβατα

provata10

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη Κατερίνα απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της 4ης Γιορτή Κτηνοτροφίας Γεωργίας και Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

Πέρα από τα τετριμμένα, τύπου «η εγχώρια παραγωγή κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ενώ τα προϊόντα που παράγονται είναι εξαιρετικής ποιότητας και η συμβολή της κτηνοτροφίας στην περιφερειακή ανάπτυξη ,στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου και στη μείωση της ανεργίας είναι τεράστια», η κα Ιγγλέζη έκλεισε το χαιρετισμό της με τη δέσμευση ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ουσιαστικά την κτηνοτροφία και ειδικά την παραδοσιακή εκτατική κτηνοτροφία που αποτελεί το βασικότερο παράγοντα για τη βιωσιμότητα της υπαίθρου».

Άρα, βρέθηκε η λύση: Κλείνουν τα μεταλλεία και όλοι αγοράζουμε πρόβατα. Και μάλιστα δεν θα φτιάξουμε κτηνοτροφικές μονάδες, σύγχρονες εγκαταστάσεις και τέτοια… Όχι…. Μιλάμε για εκτατική κτηνοτροφία. Ο καθένας τα προβατάκια του, το κοπαδάκι του… Σαρακατσάνοι, το καλοκαίρι στο βουνό, το χειμώνα στον κάμπο… Τέτοια λες Κατερίνα και μας έχει μείνει αξέχαστη…