περι αξιολόγησης

dimosio_ipalliloi_elegxos_peitharxiko_aftodioikisi

O Τάσος Καραμήτσος δίνει την πραγματική, –κατά τη γνώμη μου–, διάσταση στο θέμα της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, και εμείς, σας την μεταφέρουμε. Για να καταλαβαίνουμε γιατί οδεύουμε και εκεί που οδεύουμε…

«Η εικόνα στην τηλεόραση μιλάει από μόνη της: Τρεις-τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι, μάγκες και μόρτισσες, ασίκηδες και καραμπουζουκλούδες, με την τσιγαριά στο χέρι σκίζουν τις φόρμες αξιολόγησης -λέει- γιατί δεν θέλουν να κριθούν στη δουλειά τους από το σύστημα που πρόκειται να εφαρμόσει (αν ποτέ το εφαρμόσει) η κυβέρνηση.

Πριν γραφτεί οτιδήποτε άλλο γι’ αυτό το θέμα, να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Πρώτον, ότι το άρθρο αυτό δεν απευθύνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί είμαι σίγουρος ότι το χάος στη δημόσια διοίκηση δεν οφείλεται τόσο στους ανθρώπους όσο στο σύστημα. Αρα, όπως πιστεύω, οι περισσότεροι και δουλεύουν και θέλουν να κριθούν. Δεύτερον, δεν πιστεύω ότι το σύστημα αξιολόγησης είναι σοβαρό, αλλά απλώς το κάνουν στην κυβέρνηση γιατί τους το επέβαλαν η τρόικα και το μνημόνιο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια τους.

Παρά ταύτα, θεωρώ απαράδεκτο μεμονωμένα άτομα, συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και κόμματα να παροτρύνουν τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες τριτοκοσμικές ψευτομαγκιές.

Την ίδια ώρα, σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα εκατομμύρια εργαζόμενοι κρίνονται αυστηρότατα κάθε μέρα και κάθε ώρα από τον εργοδότη τους. Και πολλοί Έλληνες ιδιωτικοί υπάλληλοι -από τους περίπου 1,5 εκατομμύριο που απολύθηκαν λόγω κρίσης- θα ήθελαν να κριθούν, όσο σκληρά κι αν είναι, αρκεί να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Απλά οι εικόνες και οι συμπεριφορές αυτές (επαναλαμβάνω) ενισχύονται ηθικά όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά προσωπικά από τον ίδιο τον Τσίπρα με δηλώσεις που αποτελούν ντροπή για τη χώρα. Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «παλιά τα δύο κόμματα τους διόριζαν, τώρα τους τάζουν ότι θα τους κρατήσουν και δεν θα τους απολύσουν» με το σύστημα της αξιολόγησης.

Ακριβώς το ίδιο, όμως, κάνει κι αυτός και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό. Επί της ουσίας τους λέει «ψηφίστε με για να σας αφήσω όλους ήσυχους και να μην κριθεί ποτέ κανένας από κανέναν». Ο απόλυτος λαϊκισμός και η πρόκληση για όλους τους υπόλοιπους Ελληνες δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους που δουλεύουν και σέβονται την εργασία και τον εργοδότη τους – όπου κι αν είναι».

[ΠΗΓΗ: newmoney.gr , 27/07/2014]