για τα παιδιά τα δικά μας

soshalkidiki

Το μπλογκ SOSHALKIDIKI είναι ως γνωστόν το βήμα του Συντονιστικού Φορέων & Συλλόγων Σταγείρων – Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ανάρτησε λοιπόν ένα άρθρο με τίτλο «Περί καταστροφής, νομιμότητας και δικαιοσύνης», με τα γνωστά περί καταστροφής του Κάκαβου, περί αποψίλωσης χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, περί επεμβάσεων σε ρέμα κλπ…  Τώρα τα βάζει και με τους επιθεωρητές μεταλλείων που μετά από αυτοψία στο χώρο, ενημέρωσαν ότι θα απαντήσουν εγγράφως. Και μπαίνει μετά στο ψητό: «Τη ίδια στιγμή που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να “ξυπνήσουν” τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σχετικά με τις καταστροφικές παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός, οι κρατικοί μηχανισμοί καλούσαν σε ανάκριση δεκατέσσερις συναγωνιστές μας για την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές.» Εντάξει καταλάβαμε… Να βοηθήσουμε την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων πως διώκονται για τα «φρονήματά» τους! Τουλάχιστον πείτε το καθαρά, να βοηθήσουμε κι εμείς, συντοπίτες μας είναι… Αλλά με τον επίλογο της ανάρτησης πραγματικά ανατρίχιασα:

«Γι’ αυτό κι εμείς δηλώνουμε ότι: Θα είμαστε στο δρόμο, στο βουνό, στα δικαστήρια μέχρι την τελική νίκη. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε τη ζωή, τη γη, την ελευθερία, το δίκιο μας. Την Κυριακή θα είμαστε όλοι στον Κάκαβο».

Παιδιά, θα πάτε που θα πάτε στο βουνό, φέρτε και καμιά ρίγανη… Και μην ξεχάσετε τα μπλουζάκια SOS Χαλκιδική, ε; Και βγάλτε και φωτογραφίες, να τις δώσετε τες στο Μίχο να τις κάνει κορνίζα στον τοίχο της «ενότητας»…