το ήθος των ακτιβιστών

Untitled 1

Μας πληροφορεί το http://politesaristoteli.blogspot.gr για το τι συμβαίνει στην Μ. Παναγιά. Το γνωστό απαράμιλλο ήθος που χαρακτηρίζει άλλωστε και το… επίπεδο της ομάδας των αντίχρυσων που δρα ακτιβιστικά στις… #skouries, προβάλλεται από χθες στο τοιχίο που αρχίζει από το νεκροταφείο και καταλήγει στην εκκλησία της Μ. Παναγίας.

Untitled3

Εμετικά συνθήματα γραμμένα με σπρέι εναντίον των οικογενειών των μεταλλωρύχων της Μ. Παναγίας που έχουν στόχο να αναδείξουν μια «επαναστατική» όψη… ενόψει και της σημερινής… κύκλωσης του Κακάβου από ορειβατικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης.

Untitled2

Είναι γνωστό αυτό το αήθες επικοινωνιακό παιχνίδι, που δε λογαριάζει ούτε ιερά ούτε όσια και παίζεται απ’ αυτά τα νοσηρά μυαλά, που ενοχλήθηκαν τα μέγιστα βλέποντας τους κατοίκους της Μ. Παναγίας να επισκέπτονται με ενδιαφέρον, συγκίνηση, χαρά και πάνω απ’ όλα με σεβασμό τα μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής τις προηγούμενες μέρες, αλλά και την επιθυμία και άλλων κατοίκων να θέλουν να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν υπεύθυνα για τα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Νομίζουμε, ότι οι εμπνευστές και ο εκτελεστής αυτού του ρυπαντικού ακτιβισμού (που είναι γνωστό σ’ όλο το χωριό ποιός είναι…) από κάθε άποψη,  ατύχησαν για ακόμη μια φορά, καθώς οι εξελίξεις τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού και καμία ενέργεια τους δε μπορεί να επισκιάσει ούτε το θέλω ούτε βέβαια το επίπεδο της πλειοψηφίας των κατοίκων της Μ. Παναγίας.