Ο πραγματικός κίνδυνος της προπαγάνδας

Διαβάζω στον ιστότοπο «net.xekinima.org», το διαδικτυακό βήμα του «Ξεκινήματος», που αυτοπροσδιορίζεται ως «Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση», δηλαδή «πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο», ένα άρθρο που προσυπογράφει μια κα Κατερίνα Κλείτσα.

Το άρθρο είναι άσχετο με την εξόρυξη, συγκεκριμένα στρέφεται ενάντια του δημοσιογράφου Μ. Βουλαρίνου για τις απόψεις του, και τον χαρακτηρίζει ως «φιλελέ περσόνα»!!! Ομολογουμένως ευρηματικό…

Κατάφερε όμως η κα Κλείτσα να χωρέσει μέσα στο άσχετο αυτό άρθρο της, και τις Σκουριές!!! Έτσι, μας δίνει μια πλήρη εικόνα πως λειτουργεί η αριστερίστικη (και όχι μόνο) προπαγάνδα, η δήθεν κατά αφεντικών και κεφαλαίου και καπιταλισμού, η οποία δεν είναι παρά στοχευμένη επίθεση κατά της υγιούς ανάπτυξης κάθε τι μη δημόσιου, και φυσικά πολιτική κατά οποιουδήποτε πρεσβεύει το αντίθετο από την δική τους «αριστερά»…

Διαβάστε πόσο ενημερωμένοι είναι οι «δημοσιογράφοι» τύπου Κλείτσα:

[…] Ο «νέος κόσμος» της «προόδου» λοιπόν καθόλου αγγελικά πλασμένος δεν είναι. Για κάθε προχώρημα που απολαμβάνουμε ως μέλη αυτής της κοινωνίας, αναγκαζόμαστε να δεχτούμε πολλά βάρη στην πλάτη μας, προκειμένου κάποιοι λίγοι που μας τα «προσφέρουν» να φουσκώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

«Θα έχετε θέσεις εργασίας» υπόσχεται η Eldorado Gold στη Χαλκιδική, αρκεί να δεχτείτε να ζείτε με τον αμίαντο, το αρσενικό, το κυάνιο και τα ξεκοιλιασμένα βουνά σας.

«Θα σας φτιάξουμε μεγάλες ξενοδοχιακές μονάδες» λένε οι πολυεθνικές, αρκεί να δεχτείτε να δουλεύουν οι νέοι σεζόν όλη μέρα με 400€ το μήνα και χωρίς δικαιώματα. […]

Αυτή είναι η εικόνα που θέλει να περάσει η αντιαναπτυξιακή προπαγάνδα για την ΒΑ Χαλκιδική και την επένδυση: αμίαντο, αρσενικό, κυάνιο και ξεκοιλιασμένα βουνά… Τέσσερα ψέματα σε έξι λέξεις!! Νέο ρεκόρ!

Ο ελάχιστος αμίαντος που υπάρχει δεν είναι ινώδης, το αρσενικό που ανιχνεύτηκε στο παρελθόν σε γεωτρήσεις προέρχεται από το ίδιο το πέτρωμα και δεν έχει σχέση με την εξόρυξη, κυάνιο δεν χρησιμοποιεί το flash smelting και φυσικά κανένα βουνό δεν θα… ξεκοιλιαστεί, αφού τα μεν παλαιά ορυχεία υπάρχουν εκεί χιλιάδες χρόνια, η δε νέα εξόρυξη ξεκινά με open pit και προχωρά στη συνέχεια κάθετα υπόγεια.

Ευτυχώς που αυτούς τους ιστότοπους τους διαβάζουν μεταξύ τους οι παρωπιδικοί…