η γκάφα καρανίκα: με φωτό- απάτη έστειλε “στα τσακίδια” την eldorado gold

Ενώ χθες ξημέρωσε μαύρη μέρα για τις επενδύσεις στη χώρα, με την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι αναστέλλει τα έργα της, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, έδωσε μια άλλη – δική του διάσταση στις εξελίξεις.

Έστειλε «στα τσακίδια» τον Καναδικό κολοσσό, μέσα απ’ το προφίλ του στο Facebook, και συνόδευε το κείμενό του με μια δήθεν αποκαλυπτική φωτογραφία που αποκάλυπτε το μέγεθος της καταστροφής.

Τελικά, αποκαλύφθηκε απ’ την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, ότι η εν λόγω «αποκαλυπτική» φωτογραφία του  κ. Καρανίκα, δεν είχε καμία σχέση με τις εργασίες της Eldorado Gold, αλλά με πλημμύρες στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής το 2010. Τότε ακόμη η Eldorado δεν είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόρυξης.

Μάλιστα ο Νίκος Μαυροματίδης, πολύπειρος ερασιτέχνης αεροπόρος, στέλεχος της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κι εκπαιδευτής, ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες, καταθέτει επίσημα ότι:  «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση».

Το ellinikahoaxes.gr παραθέτει ακόμη το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις 10 Φεβρουραρίου 2010 για τη μεγάλη πλημμύρα στο Στρατώνι. Όπως αναφέρει λόγω της μεγάλης πλημμύρας τεράστιες ποσότητες υδάτων και στερεών υλικών πέρασαν μέσα από το χωρίο και χύθηκαν στο κόλπο του Στρατωνίου. Παρόμοιου τύπου και έντασης φαινόμενα και σημαντικές καταστροφές παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής (Γομάτι, Σάρτη, Συκιά, Νικήτη κ.α).

Κι εδώ επιπλέον φωτογραφίες από τον κόλπο Στρατωνίου, μετά τις πλημμύρες, το 2010, όπως τις παρέθεσε ο κ. Μαυροματίδης στο ellinikahoaxes.gr:

 

[ΠΗΓΗ: http://www.politisonline.com, 12/9/2017]