περί πτηνών…


Για να είμαστε δίκαιοι, να ξέρετε πως δεν υπάρχουν μόνο τα «παπαγαλάκια της εταιρίας», όπως χαρακτηρίζεται από τους πολέμιους της επένδυσης οποιοσδήποτε πιάσει πέννα να γράψει το αυτονόητο, δηλαδή την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα έργα της μεταλλουργίας στην ΒΑ Χαλκιδική.

Υπάρχουν και τα antigold παπαγαλάκια, όπως ο δημοσιογράφος της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ3 κος Νικητόπουλος, ο οποίος –ευλόγως–, πρέπει και να δικαιολογήσει το μισθό του… Έτσι, είναι περισσότερο γνωστός για τον «αγώνα» του κατά της επένδυσης, παρά για οτιδήποτε άλλο… Απηχώντας λοιπόν τις απόψεις των σκληροπυρηνικών antigold, ο κος Νικητόπουλος στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», (ναι, αυτή που πουλάει κάτω από 900 φύλλα σε όλη την Ελλάδα…), δημοσιεύει άρθρο με αφορμή την καταδίκη με αναστολή του κου Θόδωρου Καραβασιλικού για τα επεισόδια της 10ης Ιουλίου 2013.

Μας τονίζει ο κος Νικητόπουλος πως «Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια για τον ρόλο της ΕΛΑΣ., η οποία λειτουργεί όχι μόνο σαν δημόσια σεκιούριτι της Eldorado αλλά πλάθει και ευφάνταστα σενάρια που τα διακινεί με μαρτυρίες στελεχών της αστυνομίας στα δικαστήρια σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η κυβέρνηση με νέες αδειοδοτήσεις στέλνει σαφές μήνυμα νομιμοποίησης της Eldorado»!!!.

Δεν γνωρίζω κε Νικητόπουλε ποια φράξια της (κυβερνώσας ή όχι) αριστεράς προσεταιρίζεστε, αλλά αυτό το «σαφές μήνυμα νομιμοποίησης» της επένδυσης το οποίο στέλνει η κυβέρνηση όπως ισχυρίζεστε, πρέπει να το τεκμηριώσετε… Εκτός και αν εννοείτε την περίφημη «διαιτησία», η διαδικασία της οποίας είναι πιο σκοτεινή και από τα βαθύτερα υπόγεια του Μαξίμου… Γνωρίζετε πολύ καλά πως δια της «διαιτησίας» επιχειρείται για ακόμα μια φορά η επ’ αόριστον καθυστέρηση του έργου των Σκουριών. Αν η κυβέρνηση ήθελε να στείλει «σαφές μήνυμα νομιμοποίησης»,

είχε άλλους, πολλούς τρόπους να το κάνει… Οπότε, μάλλον κάτι άλλο θέλετε να πείτε, έτσι;