να που οι πολιτικοί λένε και την αλήθεια #skouries

Βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο (δείτε εδώ) στο οποίο ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος επιχειρεί να εξηγήσει τα αυτονόητα στην ομάδα των αντιδρώντων κατοίκων στην επένδυση χαλκού χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, αναρωτηθήκαμε αρκετά πράγματα.

Ένα απ’ αυτά ήταν, τι θα είχε συμβεί, αν ο νυν υπουργός (και όχι μόνο αυτός) έλεγε στους antigold πριν εκλεγεί βουλευτής και γίνει υπουργός αυτό που τους ξεκαθάρισε ορθά κοφτά την περασμένη εβδομάδα στον Πολύγυρο.

Πως δηλαδή όταν ένα επενδυτικό έργο έχει την έγκριση και την αδειοδότηση της πολιτείας και του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, δεν γίνεται μετά να το σταματήσει η πολιτεία, το εκάστοτε υπουργείο, υπάλληλοι του υπουργείου και η αστυνομία, επειδή το θέλει κάποιος ή κάποιοι. Αυτό που μπορεί όμως και οφείλει να κάνει είναι να τηρείται ο νόμος και να βαδίζουν τα πάντα επάνω σ’ αυτή την κανονικότητα.

Ένα από τα πιθανά σενάρια με βάση την ισχύουσα ελληνική πραγματικότητα και που θα έδινε και απάντηση στο ερώτημα μας, θα ήταν να μην εκλεγεί βουλευτής αυτός ο πολιτικός, που θα ισχυρίζονταν και θα επέμενε σ’ αυτή την αναπόδραστη αλήθεια που είπε ο κ. Φάμελλος.

Θα είχε όμως ήσυχο το κεφάλι του και δεν θα αναγκάζονταν σε περίπτωση που εκλέγονταν να εξηγεί σε κάποιους αυτά που ο ιδεολογικός φανατισμός που τους διέπει, δεν τους επιτρέπει…

Αν όμως ήταν πολλοί οι πολιτικοί και όχι μόνο ένας, που θα επέμεναν σ’ αυτή την πρακτική, δηλαδή τη χρήση της αλήθειας, της πραγματικότητας και όχι της εικονικής και της ανέφικτης υποσχεσιολογίας για να γίνουν αρεστοί προς ένα δυναμικό κομμάτι του εκλογικού σώματος, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής θα είχε γλιτώσει από πολλά παρατράγουδα και εντάσεις που έχει ζήσει και που είναι αναγκασμένη να ζήσει μέχρι και σήμερα.

Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι θερίζουν τώρα βαρίδια, καθώς έσπειραν ιδεολογικά και κοινωνικά εμπόδια απέναντι στη λογική και την αλήθεια. Βαρίδια που τώρα εκστομίζουν ύβρεις και χλεύη προς εκείνους και στέκονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας.

Αυτή η διαχρονικά κακή συνήθεια του πολιτικού προσωπικού πρέπει να σταματήσει. Μόνο έτσι θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς το πρόσωπο των πολιτικών. Σε διαφορετική περίπτωση τα “γαλλικά” σαν αυτά που ακούγονται στο βίντεο και οι συμπεριφορές περιθωρίου θα έχουν πάντοτε την τιμητική τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Επιτέλους, ας κάνουμε την αλήθεια πρωταρχική μας επιλογή. Συμφέρει στην τελική πολύ περισσότερο και πολλούς περισσότερους. Αρκεί βέβαια να θέλουμε συλλογικά την επικράτηση της.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 3/5/2017]