έρχονται τα ζόρια

diki_0Πλησιάζει η δίκη των «αγωνιστών» που κατηγορούνται πως πυρπόλησαν το εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός το 2013 και τα πράγματα έχουν σκουρύνει για το «κίνημα». Οπότε, τι κάνει; Μα, πολύ απλά, περνάει στην …αντεπίθεση!

Με γελοία συνθηματολογία τύπου «Η Ελληνικός Χρυσός παρανομεί, η κοινωνία δικάζεται», γίνεται προσπάθεια να πολιτικοποιηθεί (ακόμα περισσότερο) η υπόθεση και να προδικαστεί το αποτέλεσμα.

Η… «ανακοίνωση-κάλεσμα» από το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θυμίζει δακρύβρεκτο τουρκικό σήριαλ: «Μια ολόκληρη κοινωνία δικάζεται γιατί υπερασπίζεται το ανθρώπινο δικαίωμά της να έχει έναν τόπο να ζει, νερό να πίνει, αέρα να αναπνέει (!!!)». (Κόψτε κάτι σύντροφοι…).

Η δε Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης προχωράει ακόμα ένα βήμα παραπέρα και απειλεί με νέα επεισόδια! «Δε θα μείνουμε θεατές! Με τη δυναμική παρουσία μας στο δρόμο, στο βουνό και στα δικαστήρια, με τη συνέχιση του αγώνα μας και με τη διαρκή έμπρακτη υποστήριξη των συναγωνιστών μας, θα θυμίζουμε σε όλους ότι κανένας αγωνιστής δε θα μείνει μόνος, και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη»…

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η διχαστική αφίσα που τυπώθηκε για την περίσταση…

Αλλά –μεταξύ μας– τι φωνασκείτε; Δεν το φαντάζεστε το αποτέλεσμα της δίκης;