αδειάζει η ελλάδα

neoi-metanasteysiΤο 2017 ο ΕΝΦΙΑ θα “καταπιεί τα παιδιά του”. Σειρά στον αφανισμό έχουν αγορά ακινήτων (βαθύτερα) και τεχνικές –κατασκευαστικές εταιρείες. Θύματα πάνω από 2000 εργαζόμενοι (υπολογίζουν όσοι βλέπουν λουκέτο) και εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες του χώρου. Η αποβιομηχάνιση του 2017 παραδίδει τα λουκέτα στη βιοτεχνία η οποία βγάζει από το παιχνίδι άλλες 3000 μονάδες. Τι συμβαίνει όμως στην Βουλγαρία του 2016-2017;

Πριν συναντήσουμε τα χειρότερα, για την αποεπένδυση του 2017 και το άδειασμα της οικονομίας που προοιωνίζεται, (αντίθετα με την χθεσινή αρλουμπολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου για τις επενδύσεις) ας “ακούσουμε” την φωνή από την Βουλγαρία ενός Έλληνα μηχανολόγου-μηχανικού για το τι συμβαίνει μόλις δίπλα μας.

«κύριε Κράλογλου

Με αφορμή το άρθρο σας “Υπομονή έρχονται και άλλα” (σ.σ. αναφέρεται στο χθεσινό σημείωμα μου) θέλω να σας πω ότι τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι στη Βουλγαρία, είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής με 30 χρόνια εμπειρία στη μεταλλοβιομηχανία, είμαι 56 ετών, και ειλικρινά ντρέπομαι να πω ότι είμαι Έλληνας! Ο μέσος μισθός στη βιομηχανία, εδώ στη Βουλγαρία, είναι 1780 λέβα μεικτά, 900 ευρώ μεικτά.

Σας πληροφορώ, όμως, ότι στην Βουλγαρία είναι σε εξέλιξη:

-Το τρίτο εργοστάσιο της Ιαπωνικής ΓΙΑΖΑΚΙ στη Βουλγαρία αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, που θα απασχολήσει 3000 εργαζόμενους στην πόλη Ντιμίτροφγραντ!

-Το δεύτερο αμερικάνικο εργοστάσιο της US Sensata στο Πλόβντιφ της Βουλγαρίας με 1500 άτομα!

Και αυτά, κύριε Κράλογλου, είναι μόνο το 5% των παραγωγικών επενδύσεων στη Βουλγαρία…

Κανένα νόμισμα δεν φταίει όταν έχεις μια αργόσχολη και αντιπαραγωγική χώρα που εισάγει το 60% των προϊόντων που καταναλώνει και είναι γεμάτη από λαμόγια, κουτοπόνηρους και τεμπελχανάδες πολίτες, που αναζητούν στα βουλευτικά γραφεία την επαγγελματική τους αποκατάσταση με διορισμό στο Δημόσιο, εις υγεία των κορόιδων του ιδιωτικού τομέα που τους συντηρεί!

Πραγματική αύξηση του ΑΕΠ σημαίνει ο Έλληνας καταναλωτής να ξοδεύει λεφτά που έχει αποκτήσει από παραγωγική δραστηριότητα και όχι στο ελληνικό δημόσιο, που πληρώνει ο ιδιώτης υπερφορολογούμενος με τις εισφορές του.

Και όσο διορίζονται πελάτες σε βάρος του ιδιωτικού τομέα, τόσο θα αυξάνεται η φοροδιαφυγή, γιατί τελικά πρέπει νάσαι πανηλίθιος για να πληρώνεις φόρους στην Ελλάδα, και να ταΐζεις με τις εισφορές σου, τους πελάτες, ψηφοφόρους- μισθοφόρους του εκάστοτε ΣΥΡΙΖΑ. – Με ιδιαίτερη εκτίμηση,Καλές Γιορτές, Ιωάννης Μακρής»

Σχολιάζει και πολλά άλλα στο μήνυμα του ο κ. Μακρής αλλά περιορίζομαι στις πληροφορίες του για να επιτρέψουμε στη δική μας τραγική πραγματικότητα.

Με το που θα γίνει “ποδαρικό” από το 2017 στην οικονομία θα παρακολουθήσουμε την “γενοκτονία” των ελεύθερων επαγγελματιών –αιχμαλώτων του συστήματος που καλούνται να πληρώνουν στο κράτος 27% για να έχουν δικαίωμα να εργάζονται με μπλοκάκι αν συμβαίνει και είναι ασφαλισμένοι .

Στα (μέχρι στιγμής) στοιχεία (για παραίτηση από 10-12.000 μπλοκάκια) περιλαμβάνονται και χιλιάδες μηχανικοί και τεχνικοί που θεωρούν ότι ξεχείλισε το φοροδοτικό ποτήρι και είναι καλύτερα να κλείσουν το γραφείο και να διώξουν ακόμη και την μικρή που σηκώνει το τηλέφωνο.

Η γενοκτονία των επαγγελματιών προστίθεται στις μεγάλες ανακατατάξεις και στον χώρο των κατασκευών καθώς ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι κληρονομιάς αποτελειώνουν την οικοδομή και γενικά την αγορά ακινήτων.

Η σύνθετη αυτή εξέλιξη ασφαλώς και δεν αφήνει έξω την βιομηχανία που καταρρέει παραδίδοντας την σκυτάλη της ελληνικής μεταποίησης αποκλειστικά στην βιοτεχνία .

Όμως το άδειασμα της Ελλάδας και στην οικοδομή και κατασκευές επηρεάζει τουλάχιστον 20 δορυφορικούς βιοτεχνικούς κλάδους.

Βιοτεχνίες κουφωμάτων, οικοδομικών υλικών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κατασκευών φασόν για μεγαλύτερες μονάδες, χρωμάτων, παραγωγής μικρών σιδηρουργικών προϊόντων (μεταξύ πολλών –πολλών άλλων) το 2017 τους οδηγεί στο Ζάλογγο… καθώς ,από τον Ιανουάριο , κορυφώνεται η ελληνική φορολογική τραγωδία.

Αλλά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου πέρα βρέχει.

Αντί να ξεπαστρέψουν, από τα πόδια κάθε μορφής ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όσο περισσότερο κράτος γίνεται επεκτείνουν και άλλο το κράτος!!

Για να δικαιολογήσουν ακόμη ένα κρατικό Οργανισμό (στα πόδια της επιχειρηματικότητας) το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (που θα εξασφαλίσει διορισμούς και παχυλά αμειβόμενα Δ.Σ.) ανακάλυψαν (ως ανάγκη για την ίδρυσή του) την σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάπτυξη… ( Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…)

Φαντασθείτε να μην το ανακάλυπταν… Αυτό όμως που αγνόησαν (γιατί δεν τους συμφέρει να το ανακαλύψουν…) είναι ότι η ιδιωτική οικονομία του έχει διαβεβαιώσει πως για τις επενδύσεις των ιδιωτών δεν χρειάζονται λεφτά από το κράτος. Ούτε όμως και το κράτος αναγκαστικό συνεταίρο στην τσέπη τους…

Η ιδιωτική οικονομία ανέχεται στις επενδύσεις και την υψηλή φορολόγηση. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι σταθερή για κάποια χρόνια (μια δεκαετία) και ότι το κράτος θα περιφρουρεί την επένδυση από την γνωστή ελληνική (σκόπιμη) γραφειοκρατία μέσω της οποίας τρέφεται η διαφθορά για να “επιδοτείται ” ο κρατικός κομματικός στρατός. Η 20ετής και πλέον προκλητικά ανενόχλητη ραγδαία άνθιση του λαθρεμπορίου είναι τρανή απόδειξη.

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/ του Γιώργου Κράλογλου, 23/12/2016]