σε μια δικαστική απόφαση, ο υπουργός απαντά ότι “έχουμε πόλεμο”

polakis-ste-708Με το που κατέρρευσε ο νόμος Παππά μετά την απόφαση του ΣΤΕ, όλη η Ελλάδα έμεινε άφωνη με την αντίδραση Γεροβασίλη… Περιμέναμε τα πρωτοκλασάτα τουλάχιστον στελέχη της κυβέρνησης να έχουν ωριμάσει μετά από 2 σχεδόν χρόνια στην εξουσία. Περιμέναμε κάτι σαν «[…] η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι σεβαστή και θα προσπαθήσουμε σαν κυβέρνηση να βρούμε άλλη λύση κ.λπ., κ.λπ…».

Αντ’ αυτού πληροφορηθήκαμε δια στόματος κυβερνητικής εκπροσώπου πως περιμέναμε τα λεφτά από τις άδειες για να βάλουμε παιδιά στους παιδικούς σταθμούς!!! Δηλαδή αν το αντίτιμο των αδειών έφτανε π.χ. τα μισά από ότι τελικά κατέληξε (πλειστηριασμός ήταν, ποτέ δεν ξέρεις…), θα βάζαμε τα… μισά παιδάκια στους σταθμούς, έτσι;

Φοβερός ο κυβερνητικός σχεδιασμός, τόσο ευφυής που υποπτεύομαι πως έχει βάλει το χεράκι του και ο ίδιος ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, κος Καρανίκας.

Βέβαια, ο παρορμητικός κος Πολάκης προχώρησε ακόμη παραπέρα: Αντιγράφω ένα υποθέτω αυθόρμητο «τιτίβισμα» –σαν μια πρώτη αντίδραση–, του υπουργού:

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα. Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε άλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημόσιο τομέα ,όπως με το Γιαννόπουλο που τον ξαναγύρισαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ξανά διώξαμε ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ . Εμείς ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

ΥΓ1 Δηλαδή μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκάναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!

ΥΓ2 όταν μίλησα για το πρόβλημα της Δικαιοσύνης πριν δυο τρεις μήνες στο Περιστέρι , μου την έπεσαν με “ιερή αγανάκτηση” όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για “ασέβεια ” .Κάτι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!

ΥΓ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!»

Με αυτό το επίσημο «πολεμικό ανακοινωθέν» πληροφορούμαστε ακόμη περισσότερα πράγματα:

  • Κατ’ αρχάς πως η απόφαση του ΣΤΕ αποτελεί –κατά Πολάκη–, «δικαστικό πραξικόπημα»!
  • Πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παρακάμπτει αποφάσεις του ΣΤΕ με κολπάκια τύπου «ψηφίζουμε άλλο νόμο εμείς»…!
  • Πως βάζουμε δικούς μας όπου γουστάρουμε, όπως με τον Γιαννόπουλο που «τον γύρισαν πίσω, αλλά εμείς τον ξαναδιώξαμε»!
  • Πως είμαστε τόσο ξεφτιλισμένοι ως κυβερνώντες που περιμέναμε τα χρήματα του διαγωνισμού των αδειών για να περισώσουμε την Υγεία και την Παιδεία!!! Σε περίπτωση ας πούμε που ο διαγωνισμός έβαινε άγονος, δεν θα παίρναμε κανέναν στα νοσοκομεία ούτε θα βάζαμε άλλα παιδάκια στους σταθμούς!
  • Πως για όλα φταίνε οι άλλοι, που μας την πέφτουνε, ενώ εμείς απλά κάνουμε καλά τη δουλειά μας!!!
  • Τέλος μάθαμε πως έχουμε πόλεμο!!!

Στο μόνο που συμφωνώ με τον κύριο Πολάκη είναι πως «η αριστερά ξέρει να πολεμάει», αλλά μένει να αποδειχθεί τι σχέση με την αριστερά έχει ο κος Πολάκης και η κυβέρνησή του.

Ακόμη και οι ίδιοι οι δικαστικοί βγήκαν και συνιστούν ηρεμία στην κυβέρνηση, η οποία εμφανώς έχασε την ψυχραιμία της. Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, απαντώντας στις κυβερνητικές δηλώσεις που έγιναν μετά την απόφαση της Ολομέλειας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά, συνιστά στην κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση…

Στην ανακοίνωσή τους, η οποία… σφάζει με το βαμβάκι, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Δημόσιος λόγος που αναφέρεται στην αποστολή και το ρόλο του Δικαστηρίου πρέπει […] να εκφέρεται με γνώση της εν γένει οργάνωσης και λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών επιδεικνύοντας τη δέουσα αυτοσυγκράτηση».

Όσον αφορά την συνέχεια του σήριαλ, η κα Γεροβασίλη, δήλωσε πως θα κατατεθεί την Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις για την παροχή προσωρινής -ετήσιας- άδειας στα εν λειτουργία κανάλια με βάση το νόμο Παππά, (ο οποίος όμως κρίθηκε αντισυνταγματικός…).

Ο ίδιος ο κος Παππάς στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι «δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος στο σύνολό του», οπότε με αυτό το σκεπτικό θα επιχειρηθεί την Δευτέρα η μερική επαναφορά του. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση θα οχυρωθεί πίσω από την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ που λέει πως έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο μόνο ως προς την παράκαμψη του ΕΣΡ και όχι ως προς τα άλλα, οπότε οι υπόλοιπες προβλέψεις του θα μπορούσαν κάλλιστα να ενταχθούν σε μια νέα, ολόφρεσκη νομοθετική ρύθμιση.

Για την ιστορία, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε πως «η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Προχωράμε κανονικά και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ. […] Εφεξής, όποιος διαγωνισμός, όποτε κι αν γίνει, θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ».

Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως κάποτε θα πρέπει να τελειώνει αυτό το ζήτημα με τις άδειες, το οποίο αρχίζει και γίνεται γεφύρι της Άρτας; Μήπως υπάρχουν και περισσότερο επείγοντα πράγματα να ασχοληθούμε εκτός από την πολυδιαφημισμένη «κάθαρση»; Για παράδειγμα η αγορά, η οικονομία, οι επενδύσεις…

Αλλά εκεί με ποιόν θα τσακώνεται ο Πολάκης στο twiter;-

[ΠΗΓΗ: http://www.politically.gr/, του Αχιλλέα Σκυριανού, 27/10/2016]