άναψε πράσινο στην ελληνικός χρυσός

013 kentriki stoa f_2Το έργο στην Ολυμπιάδα συνεχίζεται κανονικά, με το σύνολο των εργαζομένων, 600 άτομα περίπου, να συνεχίζουν να δουλεύουν σε αυτό.

Στη διευθέτηση του θάματος της άδειας που εκκρεμούσε για την ολοκλήρωση του έργου της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, αφορά την παροχή άδειας εγκατάστασης του νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη και τοποθετείται εντός του χρονικού πλαισίου που είχε τεθεί από τη μητρική καναδική πολυεθνική Eldorado Gold κατά τις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ στελεχών της και της ηγεσίας του υπουργείου, με θέμα την Πορεία της επένδυσης του εξορυκτικού έργου της εταιρείας στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη απόφαση πρακτικά σημαίνει ότι το έργο της ελληνικής θυγατρικής της Eldorado Gold στην Ολυμπιάδα συνεχίζεται κανονικά, με το σύνολο των εργαζομένων, 600 άτομα περίπου, να συνεχίζουν να δουλεύουν σε αυτό. Σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις της εταιρείας, το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017 το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως συμπυκνώματος μολύβδου, ψευδαργύρου και χρυσοφόρου πυρίτη) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας. Με ανακοίνωση της η Ελληνικός Χρυσός εκφράζει mv ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση της έκδοσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας των αδειών ρουτίνας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για το έργο της Ολυμπιάδας. Παράλληλα διαβεβαιώνει για την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκεται μία ακόμη αδειοδότηση ρουτίνας, όπως τονίζει η εταιρεία, που αφορά την έγκριση του προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης Σκουριών, n οποία αποτελεί εν μέρει προϋπόθεση νια την επανέναρξη των εργασιών της Eldorado Gold στις Σκουριές, που βρίσκονται σε αναστολή από τις 1 l Ιανουαρίου 2016.Τοουγκεκριμέ νο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει όλα τα εργοτάξια (Σκουριές, Ολυμπιάδα, Στρατώνι).

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 23/03/2016, της  Λέττας Καλαμαρά]