οι μεταλλωρύχοι δυναμικά στο συλλαλητήριο της γσεε

unnamedunnamed1Τουλάχιστον 10 λεωφορεία με εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας, κατέφτασαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ. Εκτός από αυτά, δεκάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν με όσους όσων προτίμησαν τα δικά τους μέσα.

Εντωμεταξύ ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα στήριξης στους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής εκ μέρους του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Δείτε στο βίντεο εδώ, που ανέβασε το ergo blog Χαλκιδικής, τη δυναμική παρουσία του μπλοκ των μεταλλωρύχων και τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της  ΓΣΕΕ βροντοφώναξαν «Έπεσε η μάσκα της Αριστεράς».

Nωρίτερα η ένταση που σημειώθηκε ένταση εργαζομένων στις Σκουριές και διαδηλωτών της «Εργατικής Αλληλεγγύης», παρουσία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο βίντεο εδώ μάλιστα ακούγεται η «αντιπαράθεση» των συνθημάτων και διακρίνεται η προσπάθεια των μεταλλωρύχων να περιφρουρήσουν τους συγκεντρωμένους και να εγγυηθούν την ασφάλεια τους.

Υπήρξε και απρόκλητη επίθεση κουκουλοφόρων με καπνογόνα στους μεταλλωρύχους, η οποία όμως δεν είχε συνέχεια. Αυτό είναι μια απόδειξη της στοχοποίησης των συγκεκριμένων εργαζόμενων, αφού οι κουκουλοφόροι δεν κινήθηκαν εναντίον άλλων μπλοκ. Δεν θέλει και πολύ σκέψη βέβαια για να σκεφθεί κάποιος ποιοι ήταν οι κουκουλοφόροι και από ποιους καθοδηγούνται.