η κωμωδία συνεχίζεται!

skourletis-b-600x310«Προϋπόθεση για οποιονδήποτε διάλογο από εδώ και μπρος είναι να πάρει πίσω την απόφαση (για αναστολή των επενδύσεων) η εταιρεία. Δεν μπορούμε να συζητούμε κάτω από καθεστώς εκβιασμών» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρόεδρο της Eldorado Gold Paul Wright και τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός.

Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Σκουρλέτης ζητά από την εταιρεία να μην κλείσει παρ’ όλο που δεν χορηγεί τις άδειες!!! Και αφού πάρει την διαβεβαίωση πως δεν θα κλείσει, θα ξεκινήσει τη συζήτηση!!!

Δεν θα σχολιάσω το γιατί μια κυβέρνηση προσπαθεί να επέμβει στις εσωτερικές αποφάσεις που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας μιας ιδιωτικής εταιρείας, αλλά μόνο το ότι δεν είμαστε στα καλά μας… Τι εννοεί ο Υπουργός δεν δέχεται τελεσίγραφα; Είδε κανένα τελεσίγραφο; Η απόφαση της Eldorado Gold στηρίζεται καθαρά σε χρηματοοικονομικά κριτήρια, αφού οι εργασίες στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν, χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Τι ποιο φυσικό για μια εταιρεία να σταματήσει να επενδύει μέχρι να βεβαιωθεί πως κάποτε θα έχει κέρδος και δεν ρίχνει τα κεφάλαιά της σε ένα βαρέλι δίχως πάτο;

Η δήλωση ότι «με ευθύνη της εταιρείας έχει δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα» δεν είναι παρά μετάθεση ευθυνών… Και προφανώς το χάσιμο χρόνο θα συνεχιστεί… Από τη σημερινή συνάντηση δεν διαφαίνεται καμιά διάθεση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει διευθέτηση… Όλο το ενδιαφέρον του κόμματος είναι να μην φανεί πως πέρασε τις «κόκκινες γραμμές» του και για τον κο Σκουρλέτη να μην πληγωθεί το prestige του… Όλα τα άλλα είναι επουσιώδη…

Βέβαια το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά… Ο χρήστης FOCUSFM 103.6 (@FOCUSFM1036), απορεί: «13/1/16, 5:46 μ.μ. Αν κατάλαβα καλά, ο υπουργός ζητάει από την εταιρεία να …μην κλείσει!!! Η καταλάβατε κάτι άλλο?…»

Ενδεικτικό και το «τιτίβισμα» του γνωστού δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο: «ArisPortosalte (@ArisPortosalte), 13/1/16, 6:56 μ.μ.: Οι μεταλλωρύχοι έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση, είπε ο Π. Σκουρλέτης! Αρνούνται να αυτο..απολυθούν. Τρικυμία εν κρανίω..»