η απέχθεια της συγκυβέρνησης για τις επενδύσεις δεν κρύβεται…

1Αν δεν έρθουν 80 δια. επενδύσεων τους επόμενους μήνες, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα

Θλιβερή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, η οποία εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την κρίση και ξαναμπήκε σε υφεσιακή τροχιά μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επενδύσεις δεν έρχονται. Και πώς να έρθουν, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στο θέμα των Σκουριών; Οι Καναδοί είναι έξω φρενών και στην Οττάβα δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝ.ΕΛ. Η απέχθεια, διότι περί απέχθειας πρόκειται, της συγκυβέρνησης για τις επενδύσεις δεν κρύβεται και αποτυπώνεται σε συνθήματα εναντίον τους που στολίζουν τους τοίχους στα Εξάρχεια, γραμμένα από στελέχη συνιστωσών και αναρχικών. Στο πηδάλιο βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές στις οποίες όχι μόνο δεν πιστεύουν, αλλά, το επαναλαμβάνουμε, τις απεχθάνονται. Και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία, αντιλαμβανόμαστε όλοι το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Κι όμως, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. κυβερνούν… Φυσικά, μετά από μια στάση ενός χρόνου, στη διάρκεια της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του των ΑΝ.ΕΛ. λειτούργησαν τυχοδιωκτικά, καταβαραθρώνοντας την οικονομία, κάποια πράγματα γίνονται. Όμως, τα τιμήματα δεν είναι τα ίδια… Και αυτοί που κάποτε φώναζαν για ξεπούλημα, σήμερα πωλούν φθηνότερα και με κατά πολύ χειρότερους όρους. Η Ελλάδα, ελέω της πολιτικής της συγκυβέρνησης, έχασε πολύτιμο χρόνο και χάνει πλέον και κεφάλαια. Και είναι όντως εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει. Η συγκυβέρνηση διορίζει συνεχώς μετακλητούς, διπλασιάζοντάς τους, κάνει και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς να αναλογίζεται ότι όλα αυτά έχουν κόστος, την ώρα μάλιστα που εξοντώνει υπερφορολογώντας τους πάντες: τις επιχειρήσεις (στέλνοντάς τις στη Βουλγαρία), τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες… Και αναρωτιούνται οι ειδικοί: από πού θα εξοικονομήσει κεφάλαια η συγκυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις αυξήσεις στους εκλεκτούς της;

Αν δεν έρθουν 80 δισ. επενδύσεων τους επόμενους μήνες, κάτι που είναι αδύνατον με τις πολιτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που δημιουργούν πολύ εχθρικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Η παραμονή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. στην εξουσία αποτρέπει την επενδυτική δραστηριότητα και γυρίζει την Ελλάδα πάρα πολύ πίσω, φτωχοποιώντας την πατρίδα μας. Όσο παραμένουν στην εξουσία άνθρωποι οι οποίοι είναι φανερό πως επιθυμούν τη διαιώνιση της κρίσης που τρέφει τα κόμματά τους, διότι περί αυτού πρόκειται, η οικονομία μας δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

[ΠΗΓΗ: ΑΞΙΑ, του Κων/ντίνου Δέδε, δικηγόρου30/01/2016]