αποκάλυψη τώρα!

Apocalypse-Now-BDΚατάμεστο το δημοτικό θέατρο Μ. Παναγίας στην εκδήλωση «Αποκάλυψη Τώρα», διότι προφανώς πολλοί θα νόμισαν πως θα προβληθεί η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα… Αλλά αντί για Μάρτιν Σιν, Μάρλον Μπράντο και Ρόμπερτ Ντιβάλ, είδαν την ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τόλη, με αεροφωτογραφίες και εντυπωσιακά βίντεο από τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια… Ηχηρή η απουσία σημαινόντων μορφών του «αγώνα», όπως βουλευτριών, δημαρχαίων, κ.λπ….

Ο καθηγητής δασολογίας του ΑΠΘ Θεοχάρης Ζάγκας, μας προειδοποίησε πως «αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας τώρα, σε λίγα χρόνια διαλέξτε τόπο που θα πάτε». Πόσο δίκιο έχει… Αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας τώρα και τους αφήσουμε να κλείσουν την επένδυση, σε λίγα χρόνια όλοι θα ψάχνουμε που να πάμε να ζήσουμε, αφού η ΒΑ Χαλκιδική θα έχει ερημώσει οικονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά….

Σε αυτό συμφώνησε και ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Σαράντης Δημητριάδης: «Γίνεται σταδιακή ερημοποίηση. Κι αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα», είπε ο ομότιμος… Πόσο μπροστά βλέπει ο ομότιμος… Ήδη εργολάβοι άρχισαν να απολύουν εργαζόμενους. Η ερημοποίηση των εργοταξίων βρίσκεται προ των πυλών…

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, εκ μέρους του Παρατηρητήριου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, μας θύμισε ακόμα μια φορά πως αυτός και μόνον αυτός είχε το προνόμιο να ενημερώσει τον υπουργό Σκουρλέτη με την εκπληκτική και μοναδική του «έρευνα»… O Γιάννης Δεληγιόβας, με την ιδιότητα «μέλος επιτροπής αγώνα Μ. Παναγίας», ήταν παρών όταν κατατέθηκαν αεροφωτογραφίες και βίντεο στον κ.Σκουρλέτη, και καμαρώνοντας, δήλωσε: «Ο υπουργός στη συνάντησή μας αποδέχτηκε και ομολόγησε ότι επιτέλους έχουν συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια τους. Του είπαμε ότι αν τα αποτελέσματα των ελέγχων κοινοποιηθούν σε 3 χρόνια δεν θα έχει νόημα. Μας είπε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο»

Όσο για τις απουσίες… εικάζεται πως η επόμενη εκδήλωση θα έχει τίτλο:  «Αποκάλυψη Τώρα: Στον καθρέφτη μου κοιτιέμαι και μονάχος μου αγαπιέμαι»…