δεν χρειαζόμαστε δικαστές

ste1822015

Αυτό το μπρός-πίσω, κόκκινοι-πράσινοι και στη μέση το ΣτΕ έχει αρχίσει να γίνεται παιχνίδι στα χέρια επιτήδειων. Σίγουρα έγιναν διασκέψεις στο ΣτΕ  με θέμα το εργοστάσιο στα μεταλλεία Χαλκιδικής και σίγουρα οι εντός των κεκλεισμένων θυρών συνεδριάσεων γνωρίζουν τι αποφάσεις πάρθηκαν. Κανείς άλλος όμως έτσι;

Αν βγήκε πληροφορία από εκεί ΜΕΣΑ θα βγήκε και ο “καλοθελητής” ανάμεσά τους βρίσκεται. Η διασπορά της επικοινωνιακά στον “έξω κόσμο” είναι άλλο θέμα, ακολουθεί άλλα κανάλια. Αν λοιπόν με κάποιο τρόπο θέλουν κι αυτοί να δικάσουν τον όποιο πολιτικό χωρίς δίκη… αυτή είναι μια αδιευκρίνιστου χαρακτήρος “νομική οδός”.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται την πληροφορία η εξουσία που ονομάζεται Δικαιοσύνη χρειάζεται κάποιες διευκρινίσεις… παρόμοιες διευκρινίσεις χρειάζεται να έχει το ευρύ κοινό για τις νομικές οδούς που ακολουθούνται. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί το νομικό συμφέρον και δεν θα… γελάμε σε λίγα χρόνια ακούγοντας τη λέξη “δικαστικός”.

Και θα κλείσω με την φράση που άκουσα με τα ίδια μου τ’ αυτιά από παλιά καραβάνα των μεταλλείων. “Ρε σεις αφήστε τους δικαστές και τους δικαστικούς αγώνες. Δεν βγάζεις άκρη με δαύτους. Να μιλήσουμε σταράτα με τον υπουργό… πως λέγεται; Σκουρλέτης… ε! μ’ αυτόν πρέπει να μιλήσουμε να να βρούμε την άκρη μονάχοι μας…”