mylopoulos is back

34Στην Εφημερίδα των Συντακτών βρήκε βήμα ο πρώην «κόκκινος πρύτανης» κος Μυλόπουλος, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να γίνει βουλευτής, αλλά παραμένει «πιστός στρατιώτης», όπως αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία με τα κείμενά του.

Εκεί μας λέει τι «κακή» επένδυση είναι αυτή της Χαλκιδικής, πως «καταστρέφει» την περιοχή και πως παραμελούμε εμείς οι Έλληνες την πρωτογενή παραγωγή… Το γνωστό αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή… Διώξτε τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και αρχίστε να καλλιεργείτε ντομάτες και αγγουράκια…

ΟΙ φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν μαύρα μεσάνυκτα από την αγορά και τους νόμους της, εκθειάζουν την παραγωγικότητα της ελληνικής γης και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει να στηρίξεις την εθνική ανασυγκρότηση σε πρωτογενή αγροτική παραγωγή. Οι χώρες που το έχουν καταφέρει αυτό έχουν οργανωθεί. Ο Ολλανδός παραγωγός, έχοντας εκσυγχρονίσει την καλλιέργεια, έχει περιορίσει το κόστος, διασφαλίζει σταθερή ποιότητα και κυρίως ένα σημαντικό όγκο παραγωγής. Έτσι, συμπιέζει την τιμή και μπορεί να πουλάει όσο ο Έλληνας παραγωγός στην αγορά του Ρέντη, κερδίζοντας ωστόσο περισσότερα!

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα επικρατεί χάος. Στα συνεταιριστικά δημοπρατήρια της Κρήτης για παράδειγμα, οι παραγωγοί παραδίδουν συνήθως τις ντομάτες τους χωρίς τιμολόγιο και άρα χωρίς να γνωρίζουν την τιμή πώλησης. Στη συνέχεια ο συνεταιρισμός πουλάει όσο νομίζει σε όποιον νομίζει.

Εκτός αν ο κος Μυλόπουλος εννοεί να καλλιεργούμε τη γη μας για να τρώμε εμείς… Διότι έτσι που πάμε δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσουμε στην ανταλλακτική οικονομία… Να σου δώσω δυο κιλά ντομάτες να μου δώσεις 3 αυγά, από τις κοτούλες που έχεις στην ταράτσα… Και μη γελάτε καθόλου… Το βρίσκεται απίθανο αν συνεχίσουμε έτσι;