ομολογία τόλη και antigold εμφύλιος

tolis

Ομολόγησε ακόμα μια φορά ο Τόλης πως αυτός ήταν η πηγή πληροφοριών και επιχειρημάτων προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ΥΠΑΠΕΝ για να κλείσουν την επένδυση… Και τώρα, επειδή «τη λέει» κι από πάνω στον Λαφαζάνη με άρθρο του στο μπλογκ του Παρατηρητηρίου (εδώ), ο ISKRA έβγαλε άρθρο-απάντηση κατά του Παρατηρητηρίου (διαβάστε το εδώ).

Πάντως η ομολογία Τόλη είναι σαφής:

«[…] Στα τέλη Φεβρουαρίου, με την προτροπή και τη μεσολάβηση συναγωνιστών του Αριστερού Ρεύματος, επισκεφθήκαμε τον νέο Υπουργό στο γραφείο του. Αν  δεν το θυμάται ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης, θα το θυμάται σίγουρα ο Γενικός Γραμματέας και συνεργάτης του, κ. Αλεξόπουλος. Τους παραδώσαμε όλα τα στοιχεία σχετικά με την εξαπάτηση του Δημοσίου από την Ελληνικός Χρυσός στο θέμα της μεταλλουργίας (ένα μέρος είναι αυτό) και δηλώσαμε ότι είμαστε στη διάθεση του Υπουργού για οποιαδήποτε βοήθεια. Απο τότε το ΥΠΑΠΕΝ είχε στη διάθεσή του όλα τα «όπλα» για να κλείσει την Eldorado, ΑΜΕΣΑ και ΝΟΜΙΜΑ. Τονίσαμε δε εμφατικά την ανάγκη να επιστραφεί η μελέτη (το προσάρτημα) της μεταλλουργίας εντός του χρονικού πλαισίου των 60 ημερών που θέτει ο ΚΜΛΕ, ώστε να μη δοθούν στην εταιρεία νομικά πατήματα για να στραφεί κατά του Υπουργείου. Δεν εισακουστήκαμε.

Η επιστροφή του προσαρτήματος της μεταλλουργίας στην εταιρεία για συμπλήρωση και διόρθωση ορθώς μεν έγινε και την επαινέσαμε από αυτό το ιστολόγιο, αλλά αμφιβάλλουμε κατά πόσον έγινε με ορθό τρόπο. Δεν μας αφορά η κόντρα Λαφαζάνη-Σκουρλέτη σχετικά με αυτό το θέμα (αν υπάρχει τέτοια), μας αφορά όμως η ουσία. Το κείμενο της απόφασης  του ΣτΕ που ακυρώνει το έγγραφο επιστροφής της μελέτης δημιουργεί ΠΟΛΛΑ ερωτηματικά γιατί φαίνεται ότι το έγγραφο φτιάχτηκε για να ακυρωθεί. Η ευθύνη δεν βαρύνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου – που κατά την εκπνοή των 60 ημερών μόλις είχε αναλάβει  – αλλά την αρμόδια υπηρεσία που δεν αξιολόγησε ως όφειλε αυτή την καίριας σημασίας και για τη Χαλκιδική αλλά και για το δημόσιο συμφέρον μελέτη και εκ των υστέρων συνέταξε ένα ασαφές και αόριστο έγγραφο. Μήπως αυτή η υπόθεση, λοιπόν, υπονομεύθηκε όχι από τον ίδιο τον Υπουργό αλλά μέσα από το Υπουργείο; […».

Λέτε μετά τη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ, τελικά να έχουμε και διάσπαση του… Παρατηρητηρίου;;;