ουπς! αυτούς τους ξεχάσαμε…

prasino_sxoleioΜε το ένα και με το άλλο, με τα μνημόνια και τη δραχμή, το GREXIT και τα Eurogroup, ξεχάσαμε βασικά ζητήματα… Όπως τον antigold αγώνα που πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι εδώ θάναι, διότι για μια στιγμή ξαποσταίνει και ξανά για τη δόξα τραβά…  Τι να βγουν να πουν τώρα τέτοιες ώρες; Για… εναλλακτική ανάπτυξη και πράσινα άλογα; Όπως είδατε όλοι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους…

Κι όμως! Το κίνημα ποτέ δεν πεθαίνει… Διαβάζω στο respentza, πως έχουμε το «Πράσινο – Σχολείο Camping» στην Ιερισσό!!! Από τη Δευτέρα 13 μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουλίου, το Πράσινο Ινστιτούτο διοργανώνει ένα καλοκαιρινό σχολείο στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, με θέματα την ευρωπαϊκή και βαλκανική ενεργειακή πολιτική, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις συνεπαγόμενες κλιματικές αλλαγές, την καμπάνια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τα θέματα αυτά, τα πυρηνικά εργοστάσια, την εξόρυξη χρυσού και τα φαραωνικά έργα στα Βαλκάνια.

Όπως μας λένε στο πρόγραμμα (εδώ), θα γίνουν και επισκέψεις σε συλλογικές παραγωγικές πρωτοβουλίες της περιοχής, που παράγουν τοπικά προϊόντα, επιτόπια αυτοψία στις Σκουριές, συνάντηση με ακτιβιστές κ.α. Ω, ρε γλέντια… Όλα τα ωραία… Το καλοκαιρινό σχολείο θα τελειώσει με συζήτηση για συντονισμό των Βαλκάνιων Πράσινων προς την κατεύθυνση μελλοντικών δράσεων.

Προσέξτε τώρα: Το έξοδα διαμονής στο δημοτικό camping και διατροφής ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ, καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ινστιτούτο, που χρηματοδοτούν το project αυτό. Οι Έλληνες/Ελληνίδες μπορούν να συμμετέχουν πληρώνοντας τα δικά τους έξοδα (διότι ως γνωστόν, οι Έλληνες δεν έιναι Βαλκάνιοι… υποθέτω…).