εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο μίχος

xnPnQK8CnzpTV6HnOdpFV.jpg.pagespeed.ic.191RyBr2gU

Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σχεδόν… συγχαίρει τον Δημήτρη Λακασά, ο οποίος παραιτήθηκε προ ολίγων ημερών από το τιμόνι της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της δημόσιας εταιρίας που τρέχει το μεγαλύτερο στοίχημα καινοτομίας όλης της βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Ο κος Λακασάς, άφησε τη δημόσια καρέκλα του, χωρίς να του ζητηθεί, και μάλιστα 18 μήνες προτού λήξει η θητεία του, για να δώσει το 100% της προσοχής του στην επιχείρησή του Olympia Electronics και να προστατεύσει τις θέσεις των 180 εργαζομένων του, όπως διατείνεται ο ίδιος. «Βλέπω τους 180 εργαζομένους και σκέφτομαι ότι αυτοί πρέπει να είναι η πρώτη μου προτεραιότητα, να διασφαλίσω τις θέσεις εργασίας τους» σημειώνει. «Αυτό που απομένει τώρα είναι να θεσπιστούν τα κίνητρα για την προσέλκυση επιχειρήσεων στη ζώνη. Πρόκειται όμως για μια πολιτική απόφαση και αυτή την περίοδο δεν έχω τον χρόνο ούτε να τρέχω από υπουργείο σε υπουργείο για να πείσω, ούτε να επισκέπτομαι κάθε τρεις και λίγο τις Βρυξέλλες, όπως απαιτεί n θέση του προέδρου» λέει. Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον 24 ώρες το εικοσιτετράωρο το βλέμμα του είναι στραμμένο στην επιχείρησή του Olympia Electronics, μια εταιρία υψηλής τεχνολογίας, αφού οι αστάθμητοι παράγοντες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό και συνεπώς στο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι πολλοί.

Σας θυμίζει τίποτα; Ναι… «Λόγω της συνεχούς και σταθερής επιδείνωσης της οικονομίας της χώρας, του θολού και αβέβαιου περιβάλλοντος, των πιθανών μελλοντικών επιχειρηματικών κίνδυνων και των τρομακτικών καθημερινών συνεπειών στην κατανάλωση, οι προσωπικές και επαγγελματικές μου αρμοδιότητες επιτάσσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ενέργειας, της δράσης και του χρόνου μου να κατευθυνθεί προς τα εκεί – Ι. Μίχος».

Αυτοί είναι κάτι τύποι που με τον έναν ή άλλον τρόπο επεδίωξαν δημόσια αξιώματα για διάφορους λόγους, υποθέτοντας ότι αυτό θα βοηθούσε και τις προσωπικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά κάτι στράβωσε στο δρόμο και ως γνωστόν, τρέχουν να σωθούν τα ποντίκια όταν βουλιάζει το καράβι. Σκεφθείτε όλοι οι διευθύνοντες σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, εταιρίες και δήμους, να ακολουθούσαν το παράδειγμα του κου Λακασά και του κου Μίχου…