ο λαφαζάνης “περελκυστική τακτική”; μα τι λέτε….

41211190365a0d6c027ea08a3f1a6a46_l-thumb-large

Η επιστολή που απέστειλαν προ ημερών οι εργάτες της βιομηχανίας μετάλλου απευθύνεται προς το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Τόλιο, ωστόσο κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σε αυτήν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της διακοψιμότητας και κάνει λόγο για παρελκυστική τακτική, με αφορμή τα αποτελέσματα της περίφημης επιτροπής που συστήθηκε από τον κ. Λαφαζάνη, για να εξετάσει το ενεργειακό της βιομηχανίας. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή είχε – σύμφωνα  με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ – σαφές και ρητό χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος Απριλίου, να παραδώσει τις προτάσεις της για το θέμα της περίφημης διακοψιμότητας.

Η ΠΟΕΜ ωστόσο στην επιστολή της υπογραμμίζει ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής «μας δημιουργήθηκε η εντύπωση της παρελκυστικής τακτικής».

«Αυτό θα έχει, κατά τη γνώμη μας, αυξημένες καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο μας, στην απασχόληση, στην ανάπτυξη, στις εξαγωγές, στην ίδια την προοπτική της χώρας. Όλοι εμείς, Συνδικάτα και Χαλυβουργοί, προσδοκούμε να δικαιωθούν οι αγώνες και οι ελπίδες μας, με την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ρύθμιση του μέτρου της διακοψιμότητας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι εργάτες μετάλλου.

Αιτία για την παρέμβαση της ΠΟΕΜ, στάθηκε η καθυστέρηση που παρατηρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και στην έκδοση της σχετικής εισήγησης προς τον κ. Λαφαζάνη.

Πάντως η ΠΟΕΜ έρχεται να προστεθεί στη λίστα των συνδικάτων που διεκδικούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις: Σήμερα διεκδικούμε να γίνει άμεσα πράξη η προεκλογική θέση της Κυβέρνησης για “….. φθηνό ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά και στις χαλυβουργίες….”.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην ίδια επιστολή η ομοσπονδία υπενθυμίζει στον υπουργό και τον γενικό γραμματέα ότι έχει δώσει μαζικούς αγώνες «για την υπεράσπιση της απασχόλησης, για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή. Επί σειρά ετών, οι Χαλυβουργοί είναι η καύσιμος ύλη στη Βιομηχανία με απολύσεις, με περικοπές μισθών και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Για να προστατέψουμε τη δουλειά μας, για να υπάρξει το καθημερινό μεροκάματο, διεκδικήσαμε ό,τι έχουν πετύχει οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας. Δηλαδή ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας».[…]

 

[ΠΗΓΗ: capital.gr, 20/05/2015]