Η κατακίτρινη ντίνα

20150318_Συνέντευξη-Τύπου-εργαζομένων-στα-Μεταλλεία-Κασσάνδρας-909x512

Απαλλαχθήκαμε από τον Σάκη Αποστολάκη της Ελευθεροτυπίας, αλλά έχουμε άξιο αντικαταστάτη του, την κα Ντίνα Δασκαλοπούλου από την Εφημερίδα των Συντακτών…

Η κα Δασκαλοπούλου παραβρέθηκε (καθυστερημένη) στη συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και προσπάθησε να σπείρει αμφιβολίες με ερωτήσεις όπως:

«Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία;»

«Γιατί οι άλλοι δασικοί συνεταιρισμοί δεν συμφωνούν μαζί σας;»

«Αφού εκκρεμοδικούν οι αγωγές για τα φράγματα, γιατί συνεχίζετε τις εργασίες;»

Λες και διάβαζα ανάρτηση του Τόλη, στο Παρατηρητήριο. Σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις που έθεσε πήρε τεκμηριωμένες και άμεσες απαντήσεις από τους εργαζόμενους. Ακόμα και όταν μίλησε για «πλειοψηφία των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση», και «για τους κατοίκους που ψήφισαν δημοτική αρχή που ήταν ενάντια στην επέκταση της επένδυσης», και για «μεγαλειώδεις πορείες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα»…, οι αποστομωτικές απαντήσεις που πήρε δεν επιδέχονταν την παραμικρή αμφισβήτηση. Μετά από όλα αυτά εκείνη έγραψε:

“…Επίσης ακούσαμε πως η πλειοψηφία τπς τοπικής κοινωνίας είναι υπέρ της επένδυσης . Στην απορία τότε, γιατί επέλεξε μια δημοτική αρχή που είναι κατά , η απάντηση ήταν: Γιατί ο δικοί μας δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα . Και πώς εξηγούνται οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων Είναι κρανοφόροι, κουκουλοφόροι, τους αρέσει να παίζουν ξύλο με τα ΜΑΤ και τους μεταφέρουν με πούλμαν”

ή το καλύτερο…

Είναι λίγο μυστηριώδης η σχέση τους με τον εργολάβο, εφόσον στην ερώτηση για το ποιος είναι, απάντησαν πως δεν θυμούνται…”

Τώρα ποιός είναι κίτρινος κυρα Ντίνα; Είμασταν κι εμείς στη συνέντευξη ε; Ήταν και άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι εκεί…και υπάρχουν και ηχητικά αρχεία!

Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε.