να και ο δραγασάκης!

δραγασακ

Είδηση βγάζει η –γενικώς antigold– εφημερίδα Deal News στο σημερινό της φύλλο, πως ο κος Δραγασάκης θα εμπλακεί στο θέμα των Σκουριών και μάλιστα θα ανέβει για επιτόπια αυτοψία.

«Κάποιοι στην κυβέρνηση, αλλά και σε γραφεία πρεσβειών εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το θέμα με τις Σκουριές δεν θα σκουριάσει και θα βρεθεί άμεσα μια μέση λύση, που να ικανοποιεί και την ελληνική κυβέρνηση, να καθησυχάζει τις φωνές που βρίσκονται απέναντι στην εξόρυξη χρυσού. Να μην είναι κόντρα στην προεκλογική λογική του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κατά της συγκεκριμένης επένδυσης. Και να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και τα θέλω της El Dorado Gold. Οι πληροφορίες φέρουν λοιπόν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη να πραγματοποιεί άμεσα ένα ταξίδι στις Σκουριές της Χαλκιδικής προκειμένου, μαζί με το κλιμάκιο από το οποίο θα συνοδεύεται να προχωρήσει σε μια αυτοψία με ένα και μόνο στόχο. Να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην αναπτυξιακή ευκαιρία και την περιβαλλοντική απειλή. Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πάντως στην κυβέρνηση εξαιρουμένου ίσως του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανακάλεσε ήδη δύο άδειες της Ελληνικός Χρυσός

Φαίνεται πως βάζουν νερό στο κρασί τους. Ίσως γιατί οι εργαζόμενοι έχουν ταχθεί υπέρ της εταιρίας και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Επειδή οι επενδύσεις του 1 δισ. ευρώ δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Επειδή το μήνυμα που θα δοθεί στους ξένους επενδυτές δεν θα είναι το καλύτερο σε περίπτωση φυγής των Καναδών και, το κυριότερο, μια προσφυγή στα Δικαστήρια από την πλευρά της El Doraldo Gold δεν είναι επιθυμητή».