ψηφίζω χριστόδουλο!

ger-ceb1cf83cf80cf81cebfcebc

Έχω δει μεγάλες αναρτήσεις, αλλά ανάρτηση 11.500 λέξεων ομολογώ πρώτη φορά συναντώ… Τα εύσημα στον πολυγραφότατο Αρχιμα. Αγγελόγλου, ο οποίος μας αναλύει τους «Έξι ουσιαστικούς λόγους που υπερισχύουν του φόβου και της ελπίδας των εκλογών #ekloges2015»!

Πλήρες το άρθρο, με φωτογραφίες, βίντεο ακόμα και γελοιογραφίες! Και στο τέλος βέβαια η «βιβλιογραφία», με πηγές όπως το βιβλίο του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου με τίτλο: «Στη δύση της ελευθερίας», η Αγία Γραφή και άρθρο της Νέλλης Ψαρρού στην εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝΑΣ» της Κρήτης 21-4-2012 !!!

Στον επίλογο επιχειρείται μια σύνδεση του Συντάγματος με θεοκρατικές απόψεις, σε τέτοιο σημείο ώστε έρχεται αβίαστα στο μυαλό η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»…, αν σας θυμίζει κάτι αυτό… Από τα συμπεράσματα με εντυπωσίασε το ακόλουθο απόσπασμα:

«Γι’ αυτό αν στενοχωριέσθε τι θα φάτε, τι θα πιείτε, τι θα ενδυθείτε και για τη στέρηση των αναγκαίων αγαθών και για όσα χρειάζεσθε, μην ελπίζετε και αγωνίζεσθε για να βασιλεύσει η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το ΠΟΤΑΜΙ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ και το οποιοδήποτε κόμμα. Η υπέρτατη αρχή του Συντάγματος και ο Κύριος του Συνταγματικού νομοθέτη συμβουλεύει: «Ούτως ουν προσεύχεσθε… Ελθέτω η Βασιλεία σου» (Ματθ.ΣΤ΄10)».

Με απλά λόγια αν πεινάτε μη φάτε, θα έχουμε γλαρόσουπα…

Μήπως ο κος Αγγελόγλου έχει διαλέξει λάθος καριέρα; Με τέτοιο ασυνάρτητο, πομπώδη και πληθωρικό λόγο θα έπρεπε να πολιτευτεί… Να μην πω να έχει και δικό του κόμμα… Δηλώνει εξάλλου απερίφραστα το ρόλο που –κατά τη γνώμη του–, θα έπρεπε να έχουν οι ιερείς:

«Το γνωστό επιχείρημα, «εμείς δεν ασχολούμεθα με την πολιτική», ή «οι Ιερείς δεν πρέπει να ασχολούνται με κοσμικά θέματα, όπως αυτό των εκλογών», όχι μόνο συγκαλύπτει επιλήψιμα χριστιανικά πολιτικές προτιμήσεις αλλά και συνιστά την τραγικότερη μορφή πολιτικοποίησης, την παθητική δηλαδή σύμπραξη με την κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία».

Άρα Χριστόδουλε, η «κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία» (όποια και να είναι αυτή) είναι κάτι μάλλον κακό, με το οποίο οι ιερείς δεν θα πρέπει να συμπράττουν a priori, αλλά στις εκλογές να δίνουν τα φώτα τους στο ποίμνιό τους, για το τι είναι σωστό και τι λάθος, ως καλοί ποιμένες; Όπως κάνεις εσύ, για παράδειγμα… Σωστά τα λέω;