πολιτικές κολοτούμπες ή η επιστροφή των “τίποτα”

dei6

Τα ποντίκια που πηδάνε από τα άλλα πλοία και μαζεύονται στο πολυσυλλεκτικό πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ, πληθαίνουν… Πριν λίγες μέρες είχαμε την πρώην υπουργό (!) Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δήλωσε: «Εξέφρασα στον κ. Τσίπρα την πεποίθησή μου ότι η παρούσα κυβέρνηση και η παρούσα Βουλή δεν μπορεί, αλλά και δεν πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, τον ενημέρωσα πως συντάσσομαι με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Επειτα και από τις νέες εξελίξεις με τους δανειστές είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ η χώρα να αλλάξει πολιτικό και στρατηγικό προσανατολισμό με μία νέα προοδευτική κυβέρνηση.»

Ακολουθεί η ανεξάρτητη Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ, η οποία αίφνης θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ευθέως: «Εγώ θέλω να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ ως το μόνο ίσως πραγματικά αντιμνημονιακό κόμμα σήμερα και σίγουρα το μόνο κόμμα που μπορεί να αλλάξει το μοντέλο που εφαρμόζεται στη χώρα». Είχε μάλιστα και συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα και όπως ή ίδια εκτιμά, και εκείνος τη θέλει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Επειδή όμως ο Αλέξης ξέρει τι τον περιμένει μέσα από το κόμμα αν τολμήσει απλά και να προτείνει να μπει η Γιαταγάνα σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, της εξήγησε πως κάτι τέτοιο είναι θέμα οργάνων του κόμματος… Και η Χρυσούλα τι να πει… Δήλωσε πως το σέβεται, και το θεωρεί και πολύ θετικό, αφού δεν της αρέσουν τα… αρχηγικά κόμματα (!). Δήλωσε επίσης πως οι απόψεις τους ταυτίζονται σε σειρά θεμάτων, από τη μικρή ΔΕΗ και τα δάση, ως τον αιγιαλό, τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, τη μη πώληση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ.

Καταλάβατε τι γίνεται, έτσι; Οι διάφοροι «τίποτα», που από σπόντα και συνομωσία του σύμπαντος έτυχε να εκλεγούν βουλευτές, βλέπουν φυσικά πως δεν υπάρχει καμία (μα καμία) πιθανότητα να ξαναβγούν… Και ποια είναι η ύστατη ελπίδα τους; Να τους μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τις φτερούγες του, μπας και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ξαναβγούν μέσα στην αναμπουμπούλα και το αναμενόμενο εκλογικό ρεύμα που θα εξασφαλίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους πολιτικούς γυρολόγους, … Όπως το είπαμε… Ποντίκια…