χάθηκαν οι δρόμοι και πήρε αυτόν της αριστεράς!

97621-aristera_high

Η κα Μαρία Καδόγλου φαίνεται πως ενθουσιάστηκε με την εισήγησή της στην εκδήλωση της SOMO στις μία Νοέμβρη και την αναπαράγει με ελαφρές παραλλαγές όπου μπορεί, εν προκειμένω στο έντυπο «Δρόμος της Αριστεράς»… Μέσα από το πέλαγος της μπουρδολογίας αλιεύσαμε κάποια «μαργαριτάρια» λαϊκισμού και προπαγάνδας, που ξεχωρίζουν:

«Η ολλανδική ΜΚΟ αναφέρει ότι το Ελληνικό Δημόσιο απώλεσε 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια σε φόρους παρακράτησης και επιπλέον σχεδόν 2 εκατ. ευρώ τα έτη 2012-2013 σε φόρο εταιρικού εισοδήματος. Τα 3 εκατομμύρια ευρώ φαίνονται ψίχουλα, αν και θα είχε ενδιαφέρον να αναρωτηθεί κανείς σε πόσες πετσοκομμένες συντάξεις αντιστοιχούν» Ουάου!!!, Φοβερό… Ανατρίχιασα… Να υποθέσω πως η πρόταση της κας Καδόγλου είναι να δίνουν οι εταιρείες τον οβολό τους για τις «πετσοκομμένες συντάξεις»; Η SOMO δεν θα έπρεπε να δώσει όλα αυτά τα έξοδα της εκδήλωσης στην Ελλάδα, να βοηθήσει κι αυτή;

Έχει κι άλλα όμως…

«Μετά από όλα αυτά, υποτίθεται ότι θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τα 10 εκατ. ευρώ που οι τρεις θυγατρικές ισχυρίζονται ότι έχουν διαθέσει σε δράσεις «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» σε Χαλκιδική και Θράκη: δωρεές σε εκκλησίες, δενδροφυτεύσεις και πεζοδρόμια. Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς».

Να σχολιάσω, ή δεν χρειάζεται; Απλά μήπως κάποιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να πιάνουν πέννα στο χέρι τους;