συ ειπας….

cf80ceb1cf81ceb5cebcceb227cf83ceb5cf80cf84

Αντιγράφω από το antigold.org, χωρίς καμία επέμβαση στο κείμενο:

«Μαζί με τις ενέσεις κουράγιου και την σημαντική οικονομική ενίσχυση που μαζεύτηκε από τη συναυλία, υπήρχε και ένας υγιής προβληματισμός για το πως συνεχίζουμε.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το κίνημα περνάει μια φάση κάμψης. Τέτοιες φάσεις είναι αναμενόμενες και αναπόφευκτες σε όλα τα κινήματα, και είναι σωστό τα σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης να συζητιούνται ανοιχτά ώστε να μετατρέπονται σε δημιουργικό διάλογο για το πως θα τα ξεπεράσουμε, αντί να κρύβονται κάτω από το χαλί.

Η συναυλία ήταν αφορμή για να ανοίξουν τέτοιες συζητήσεις, τουλάχιστον σε ένα όχι ευκαταφρόνητο, πιο συνειδητοποιημένο κομμάτι, που συμμετέχει στο κίνημα. Στις παρυφές της συναυλίας έδιναν και έπαιρναν οι συζητήσεις για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει το κίνημα, τους τρόπους πάλης που πρέπει να εφαρμόσει, τον ρόλο του νέου δημάρχου, το τι θα γίνει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, κτλ. Γνώμη μας είναι ότι αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν οργανωμένα, με ευθύνη των Επιτροπών Αγώνα που υπάρχουν, ώστε να κατατεθούν όλες οι προτάσεις και να μπορέσει το κίνημα να καταλήξει στις πιο αποδοτικές. Κάποιες από τις προτάσεις μας μοιράστηκαν μαζικά με κείμενο και στη συναυλία».

Αν έχετε απορία για το τι λένε αυτές οι προτάσεις, ιδού:

«Η δράση της επόμενης περιόδου χρειάζεται:

  • Να συνεχίσει την μαζική πίεση με τακτικές εκδηλώσεις αλλά και μεγάλα κινηματικά γεγονότα
  • Να παρενοχλεί διαρκώς το έργο της εταιρίας με παρουσία στο βουνό
  • Να πιέζει τη νέα δημοτική αρχή να εκπληρώσει τις προσδοκίες των κατοίκων
  • Να οργανωθεί δημοκρατικά με λειτουργικές επιτροπές σε όλους τους χώρους, που να συζητάνε σε βάθος και να σχεδιάζουν αυτές την πορεία του αγώνα
  • Να οργανώσει μια μεγάλη συγκέντρωση της Αριστεράς στο βουνό. Όπως το κίνημα κατάφερε να κατεβάσει στην ίδια πορεία όλη την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξωκοινοβουλευτική αριστερά, κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου) στη Θεσσαλονίκη στις 9.11.13, έτσι και τώρα μπορεί να οργανώσει συγκέντρωση πανελλαδικής εμβέλειας. Σε αυτήν να κληθούν στην πύλη του εργοταξίου να πάρουν σαφή θέση οι ηγεσίες της Αριστεράς, και φυσικά ο Α. Τσίπρας να δεσμευτεί δημόσια και καθαρά για την άμεση ακύρωση της σύμβασης, αμέσως μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.»

Και μετά, την Κυριακή το πρωί, ξυπνήσανε…

Χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι από τα ανωτέρω;