Το κείμενο του νέου δημάρχου και η μετάφραση!

dasikos_nomos

Ο νέος δήμαρχος φαίνεται να έχει άποψη για το σχετικά με το αρ. 36 του Ν/Σ “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας”. Αφού την κατέθεσε στην ελληνική γλώσσα της πολιτικής εμείς την μεταφράζουμε στην ελληνική γλώσσα της καθομιλουμένης

ΤΜΗΜΑ 1

“Ο νέος Δήμαρχος και οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού “ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” του Δήμου Αριστοτέλη εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε σχέση με το άρθρο 36 του νομοσχεδίου “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας”, καθώς και της σχετικής κατατεθείσας τροπολογίας αυτού,…”

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 1

Γειά σας,

Αχ! πόσο ανυπομονώ να γίνω επιτέλους δήμαρχος ενός δήμου χωρισμένου και πάλι στα δύο. Την κέρδισα την εκλογική μάχη με καμμία 500αρία νοματαίους παραπάνω από τον Πάχτα και επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα, οι δημοτικοί μου σύμβουλοι που είναι λάβροι κατά της επένδυσης -κανονικοί αντίχρυσοι- με πιέζουν να πάρω θέση. Εεε! είπα κι εγώ να πάρω τωρα μία

ΤΜΗΜΑ 2

“θεωρώντας ότι εξυπηρετούν φωτογραφικά την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, νομιμοποιώντας σειρά παρανομιών, αίροντας νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει σήμερα η μεταλλευτική εταιρία και ζητάμε την άμεση απόσυρση ή καταψήφιση των εν λόγω άρθρων.”

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2

Λοιπόν ναι!  Αποφάσισα να είμαι κατά του νομοσχεδίου γιατί πρώτον δεν πρόκειται να γίνει τίποτε και θα ψηφιστεί κανονικά,  δεύτερον με βοήθησαν πολύ οι Συριζαίοι στην εκλογή, άρα τους το χρωστάω και τρίτον κατέβηκα στην Αθήνα για ψώνια και ήταν μια καλή ευκαιρία να δηλώσω ότι αγωνίζομαι στις επάλξεις για να μην περάσει το παλιονομοσχέδιο.

ΤΜΗΜΑ 3

“Τα προβλήματα στην περιοχή μπορούν να επιλυθούν μόνο με την άμεση έναρξη δημοσίου διαλόγου, με άξονες αφενός τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και αφετέρου την εφαρμογή αυστηρότερων περιβαλλοντικών όρων και κανόνων.”

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 3

Αυτό με το διάλογο είναι τρομερό εύρημα. Είναι απίθανο να κάνεις διάλογο και στην τελική ανάλυση να μην κάνεις τίποτε. Αφήνεις τον  χρόνο να περνάει και εκείνος πάντα σε επιβραβεύει… κοίτα τον Αβραμόπουλο…. Θεός! Επίσης η φέρουσα ικανότητα της περιοχής είναι άλλο ωραίο εύρημα και ταιριάζει με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων

ΤΜΗΜΑ 4

“Σε αυτή την κατεύθυνση, κινηθήκαμε και με την πρωτοβουλία μας να υποβάλλουμε ολοκληρωμένες προτάσεις βελτίωσης σε σχέση με το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής. Συνεπώς, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επίσημη αποδοχή των προτάσεών μας όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη στη Βουλή και ευελπιστούμε για την επίσπευση της διαδικασίας και την έναρξή του σε ισχύ.”

Με τιμή,

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 4

Αφού σας το είπα ρε παιδιά. Δεν θέλω ούτε να αντιπαρατεθώ μαζί σας, ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τους σκληροπυρηνικούς αγωνιστές της Ιερισσού. Θα κάνουμε επιτροπές, θα κάνουμε προτάσεις, θα εκφράζουμε, είτε λύπη, είτε ικανοποίηση, θα ροκανίζουμε τον χρόνο, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Σιγά μη πάω να πάρω θέση και να φάω το κεφάλι μου σαν τον Πάχτα. Και που είστε ρε σεις ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ… πάρτε κι εσείς καμμιά θέση. Δεν με βλέπετε να παίρνετε παράδειγμα… ντουγάνια!

Αιντε εβίβα παιδιά… έρχεται η πρώτη Σεπτέμβρη και ο νέος δήμαρχος είναι έτοιμος.

Με χαρά

Το κείμενο το υπαγόρευσα να ξέρετε

ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ