πείτε μου, πού να κάνω “ανάπτυξη”;;;

mitt2

Το κο Γρηγόρη Τάσιο τον θεωρούσα έξυπνο, δραστήριο και σοβαρό επαγγελματία αλλά και ικανό να σταθεί επάξια στο τιμόνι της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Μετά την παρουσίαση της «μελέτης» για την ήπια τουριστική, πολιτισμική και τεχνολογική ανάπτυξης της ΒΑ Χαλκιδικής που παρουσίασε (για την οποία του προτείνουμε να αλλάξει τίτλο και να την ονομάσει «Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων, της Ουρανούπολης και της Αμμουλιανής»), αρχίζω να αλλάζω γνώμη…

Όπως πληροφορούμαστε από το politesaristoteli.blogspot, (εδώ) αυτή η μελέτη εκτός του ότι τα συμπεράσματα της …επιθυμούν τη μετατροπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε «αξεσουάρ» της τουριστικής (μετατροπή δηλαδή μεταλλευτικών εγκαταστάσεων σε αμιγώς τουριστικά επισκέψιμες…) είναι και αρκετά πρόχειρη. “Ανώριμη” στη γλώσσα όσων ασχολούνται με την εκπόνηση σοβαρών μελετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ που παρευρέθηκε στην εκδήλωση τη χαρακτήρισε «μια μελέτη από την οποία όχι μόνο λείπουν οι στόχοι και τα εργαλεία επίτευξης αυτών των στόχων, αλλά και τα παραδοτέα αποτελέσματα»!

Αυτές οι παρατηρήσεις, όπως αναφέραμε και παραπάνω, έφεραν σε δύσκολη θέση τον κ. Τάσιο αναγκάζοντας τον να ομολογήσει, ότι όλα τα σχόλια και οι προτάσεις του κοινού θα συμπεριληφθούν στη μελέτη! (Πρώτη φορά ακούμε να επιδέχεται βελτιωτικών προτάσεων μια… ολοκληρωμένη μελέτη, που παρουσιάζεται μετά Βαΐων και κλάδων σε φορείς της τοπικής κοινωνίας, του τουρισμού και εκπροσώπους των ΜΜΕ)

Κατά τα άλλα, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και σημαίνουσες προσωπικότητες του “antigold” μπλοκ, όπως η Κατερίνα Ιγγλέζη, ο Λάζαρος Τόσκας και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ζουμπάς και Κυριάκος Παναγιωτόπουλος. Όπως καταγράφτηκε και στις ομιλίες των κ. Τόσκα και Παναγιωτόπουλου το αναπτυξιακό πρόβλημα της ΒΑ Χαλκιδικής είναι ένα και το εξής: Το μεταλλείο στις Σκουριές και το οποίο κατά την άποψη τους δεν πρέπει να γίνει ποτέ.

Και ένα επιτυχημένο σχόλιο από το Politesaristoteli:

«Καμία έκπληξη…. Νομίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι και σε θεολογικό συνέδριο στην Πάτμο να ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές δε θα αναφέρονταν σε κάτι άλλο… Και αν το έκαναν θα το προσάρμοζαν και πάλι με τις Σκουριές!»