περί σημαίας…

image003

Εντύπωση προξενεί το κάτωθι δημοσίευμα της σημερινής «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», το οποίο σας μεταφέρουμε αυτούσιο. Ειλικρινά, τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς…

«Ξενοδόχοι στη Χαλκιδική υψώνουν στις εγκαταστάσεις τους τη σκοπιανή σημαία την ώρα που το γειτονικό κράτος επιμένει να αυτοαποκαλείται Μακεδονία. Την καταγγελία κάνει η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, που καλεί τους Έλληνες να μποϊκοτάρουν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία. “Ξενοδόχοι έχουν υψώσει από μόνοι τους την προκλητική σημαία του Γκρούεφσκι και των νέο-κομιτατζήδων μέσα στην καρδιά της τουριστικής και μόνης Μακεδονίας, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στην προπαγάνδα και τους αλυτρωτικούς σκοπούς των Σκοπίων” σημειώνει η επιτροπή σε ανακοίνωσή της. Επίσης υπογραμμίζει ότι σε ορισμένα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, σε μικρότερη κλίμακα, παρατηρείται το φαινόμενο ξενοδόχοι να υψώνουν την τουρκική σημαία και μάλιστα στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας, που γνώρισε ολοκληρωτική καταστροφή το 1821 . “Από πότε, για πρώτη φορά, υψώνεται η αποκρουστική σημαία σύμβολο κατοχής στη μαρτυρική γη για λίγα αργύρια” σημειώνεται στην ανακοίνωση της επιτροπής».

Την ίδια στιγμή, διαβάζουμε στην «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ»:

«Τουρκική απόβαση σημειώνεται αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της γιορτής του Μπαϊραμιού. Περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες από τη γειτονική χώρα, που άρχισαν να έρχομαι κατά κύματα αρχής γενομένης από το Σάββατο, θα βρίσκονται στην πόλη μέχρι την Πέμπτη, ημέρα λήξης της Τουρκικής αργίας, όταν και ολοκληρώνεται ουσιαστικά το Ραμαζάνι. Σε γκρουπ ή μεμονωμένα οι Τούρκοι επισκέπτες έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους στα περισσότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων τρίβουν τα χέρια τους, αφού τα περισσότερα έξοδα των Τούρκων τουριστών εστιάζονται στο καλό φαγητό, με τη διασκέδαση και τα ψώνια, από ενδύματα έως παραδοσιακά προϊόντα, να ακολουθούν. Δεν θα λείψουν όμως και οι εκδρομές στη Χαλκιδική, με μία ή δύο διανυκτερεύσεις».

Φαίνεται πως κάποιοι ζουν σε άλλες εποχές… Προτείνω να υπάρχει έλεγχος στις εισόδους της χώρας και Σκοπιανοί και άλλοι τέτοιοι «νέο-κομιτατζήδες» (!!!) να μαστιγώνονται με τεσσαράκοντα παρά μία βουρδουλιές και να αναγκάζονται να υπογράφουν δήλωση «Η Μακεδονία είναι Ελληνική». Όσον αφορά τους Τούρκους υπηκόους να αναγκάζονται να βαφτίζονται Χριστιανοί πριν εισέλθουν στην Ελλάδα και να φορούν μπλουζάκι με τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και την ατάκα «Πάλι με χρόνους με Καιρούς, πάλι δικά μας θάναι»… Και λίγα λέμε….